Saturday, January 31, 2009

Ambil Oksigen.

Tiga purnama aku menyelam.
Sirip tersangkut dicelah karang,
Baru sempat kepermukaan laut dalam,
hirup udara menampung selaman keseberang.

Mimpi yang dikejar tidak semudah yang kusangka,tapi tetap aku bersyukur kerana gunung yang ku tuju masih lagi kelihatan walaupun jauh nan sayup.Ini tandanya masih betul hala laluanku.Rintangan serta sengketa usah dibicara,sesaat mata dibuka ia sudahpun muncul terpacak sehingga mataku ditutup.Alang-alang bertekad, spektra ku mesti terus didepan,tidak ingin menoleh kebelakang.

Masa yang ada ini sangat singkat untuk aku melawat ke laman kalian,harap maaf.Aka ku curi masa untuk singgah ke hadapan rakan rakanku semua.

Aku hadiahkan hari ini catan yang sempat aku siapkan
semantara menunggu tawaran yang lain.

Harap semua bahagia saja.Salam.

35 comments:

axim said...

wahai si buta..lama sungguh kau menyepi..

Butaseni said...

ya bro,naik ambil oksigen sat,ni nak selam balik.harap hang sihat bro.

artisticklytouch said...

aih, macam ikan paus pulak

Butaseni said...

tak tu usop,aku kecik skit dolphine hahahahaha

artsoul said...

ingatkan dah expired blog ni...bila p renew??????

lalalalalalaaaaaa...lalalalalalalaaaaaa...:P

iNsaN BiaSa said...

alamak bro..mana menghilang,kangen bangat sama lo...huhuu

Bunga Rampai said...

Sayu pula hati membaca nukilan cik abang ni.

Di doakan semoga tekad kekal utuh, jiwa cekal teguh. Ke hadapan kau berlari, mudah-mudahan dapat apa yang dicari.

Salam :)

lovechenta said...

oit. jgn lama2 sgt menyelam, kang hang lemas. kecut badan. dah x macho. hu hu.

Butaseni said...

artsoul.......
nak nyanyi p karoke jamban bukit jambul.

insan biasa......
sikit jam aaaa

bunga rampai..........
laaa sedih ke?biasalah setiap orang akan alami saat di bawah.tengah merangkak ni kak.

lovecheta.....
setakat ni bekalan oksigen masih cukup dibelakang aku.

Oh-Sugar said...

selamat kembali

NJ@goboklama said...

menyelam di laut dalam
belum tentu ketemu yg dicari
walau ke dasar bumi ia terbenam
jgn putus asa, ayuh, kita bangkit lagi!!!!

itulah lumrah kehidupan kan,kan,kan??? ;)

lanterajiwa said...

Tempahan T-Shirt KERANDA 152

Informasi t-shirt :

* Saiz XS, S, M, L dan XL.
* Cetakan bersaiz A4 (depan sahaja).
* T-shirt terdapat 2 color sahaja iaitu putih dan hitam.


T-shirt warna putih

* Cetakan 2 warna (Maroon & Hitam)
* Harga : RM 25.00 (tidak termasuk kos penghantaran)


T-shirt warna hitam

* Cetakan 2 Warna (Merah & Putih)
* Harga : RM 27.00 (tidak termasuk kos penghantaran)


Kos biaya hantar

* RM 5.00 (semenanjung Malaysia)


Bayaran boleh dibuat di Maybank 1580 6001 3854 (Meor Khairol Nizam)

Emailkan ke lanterajiwa@gmail.com
nama, alamat penghantaran, saiz, no. telefon dan bukti pembayaran (attach)...

Tarikh akhir tempahan : 04 Februari 2009 (Rabu)

T-shirt akan mula dicetak pada 05 Februari 2009 (Khamis)


http://lantera-jiwa.blogspot.com

jinggo said...

eeerrmmm....
roadtax hang renew dah kan.....
jaga-jaga festival.....

Butaseni said...

OH SUGAR.........
SELAMAT BERJUMPA

goboklama..........
ya betul,sikit lagi ni.akan ku kembali

lanterajiwa..........
aik,sempat lagi buat business dalam ni.blog ni dah kurang aktive dah sekarang ni bro :d

jinggo...........
ha?apa kena mengena roadtax dengan festival?maksudnya kena berulang balik ke penang ka?ooow xpa,aku sanggup,bakawalee dah kaya lani.

Ms. Farhana Khamis said...

tahniah sebab dah jadi bintang filem

Ms. Farhana Khamis said...

tahniah sebab dah jadi bintang filem

Pegawai Khalwat said...

Pemalas!

.:HalogAmora:. said...

singkat ja bang? harap kau juga bahagia.

.:HalogAmora:. said...
This comment has been removed by the author.
Faizal Zakaria's Blog said...

Jangan lepas oksigen pula :-)

Butaseni said...

farhana..............
belum jadi bintang lagi,sekarang lebih pada binatang.

pegawai khjalwat...............
aku bukak mata sampai tutup mata cari rezeki,takdak masa nak tengok wayang time kerja dah.:P

halogamora..............
belum bahagia lagi cik kak.sikit lagi.

faizal zakaria.........
itu setiap pagi!hahaha

Pegawai Khalwat said...

Dah bukak mata pukoi 3 petang, mana ada masa tengok wayang. Pastu lepak kat Hartamas pulak. Mana ada wayang tempat macam tu. Lagipun hang sendiri dah masuk dalam wayang, apa kelas tengok wayang.

PuTeRi CaHaYa said...

herm...aper citer ler dier...lama x jmpa... rindu plak nk berceloteh dengan dier.. tp, dah jadi artis ni, sure susah giler nak ader masa.kan2!! aper pun...good luck!!

zul rahman said...

"tersangkut dicelah karang"?

diulang,

tersangkut dicelah karang?

:)

Sastri said...

teruskan maju ke depan, walau apapun yang merintang... yang pasti, destinasi akan tercapai... sas doakan semua yang baik untukmu...

Mak Su said...

butaseni!!!! apa kabar? lama sungguh menyelam ya...cari karang-karangan ?

amer zaman said...

tahniah....

mogajaya..!

dah kaya..ingat-ingatlah teman-teman..

PrincessAnnA said...

wow sir, so long u hilang~~~

i oso forgot to check ur blog liaoz~~ how are you sir?

anyways good luck n take care~~ whoo~~~

kerisLekuk7 said...

ok...hidup artis,jalan mau control

13may said...

sambil menyelam sambil pam

Butaseni said...

pegawai................
sapa kata aku bukak mata pukui tiga,pukui 12 ja tau.hahahaha tu pun kalau tak tidoq BUAT PAINTING!

puteri cahaya................
elleh rindu celoteh konon,sejak bila aku ni cakap banyak?

zul...................
sikit lagi ni,ibu jari ja sangkut ni hehehe

sasstri.............
tq cik kak.

mak su.............
dak aih cari mutiara merah :D

amer..............
tahniah?belum lagi bro

ann...............
im good hehehe later i go visit u all k

kerislekuk............
yezzah,aku tak sesempurna mu hahhaha

13May...........
pam apa dalam laut?angin?

Ms. Farhana Khamis said...

hahaahaha..boleh dak nak tergelak sat..gelak guling..ayat jiwang

Butaseni said...

farhana.......
jiwang?yang mana satu?

riqzmie said...

hi,can we exchange our banner,if u done have banner i still can postyur link,please let me know after it done.thank

umar_skyscooter said...

AsLkm,hai,erm nice blog walking,erm nak jmpt tuan rumah ke blog sye ni di http://chipmunk18.blogspot.com ,n jgn lupe linkkn blog ni yer,ok bye