Wednesday, October 3, 2007

Kreatif Tak Kena Gaya?

Sanggupkah anda hiaskan kereta kesayangan anda macam di dalam gambar-gambar ni?Ini adalah kereta Toyota Viosku yang dengan kreatifnya di'grafity'kan oleh student-student aku yang gila ber'eksperiment'.
Menggunakan teknik 'print making' dan free hand spray.

Pandangan dari tepi bersama sport rim yang striking.

Pandangan dari depan.Cermin depan yang menyejukkan hehehe

Dari sebelah kanan kereta.

Back View sebelum nombor plat diletakkan.


Inilah hasil keseluruhan kereta idamanku.
Jangan terkejut dan komfius,aku masih waras.Ini adalah replika kereta yang dihantar oleh sebuah syarikat kereta import untuk satu pertandingan anjuran mereka.Setiap replika kereta bersaiz seperti kereta asli dihantar ke kolej-kolej seni untuk dihias oleh para pelajar.Setelah siap dijahanamkan,mereka akan datang untuk mengambilnya semula bagi sesi penilaian.


Harap-harap melekatlah hadiah.Saguhati pun jadilah.

59 comments:

Pegawai Khalwat said...

Caca marba sangat bang. Depa tak tengok contoh BMW Art Car ka? Seni dia konsisten. Ini semua nak longgok kat situ.

Tak taulah aku kalau tema dia memang lagu tu.

Psss.... kereta Vios bukankah kereta yang hang penah bawak dua tiga kali dulu sebelum hang terpaksa berhenti bawak kereta tu atas sebab komitmen? Nostalgia kot?

Puteri Ezza said...

Hikhik.

Tak rela kalau keretaku diperlakukan sedemikian rupa.
Eh, Ezza ada kereta ke? Kuikui... perasan lak =D

Kad raya dalam perjalanan sekarang ni. Jauh. Nak kena seberang Laut China Selatan. Hehe. InsyaAllah, minggu depan sampai le tu.

artisticklytouch said...

Hang pernah bawak Vios! ya, aku ingat! hang pernah bawak vios!

aku sanggup grafitikan tapi letak muka aku la besaq2 kat bonet depan..

boleh kot saguhati...

jinggo said...

alamak..........
saguhati........
eeerrrmmmmmm..................

DiaHarris said...

owhhh.... tidak!!!!!

butaseni said...

pegawai khalwat............
ops lupa time kerja kita rivals,pesaing abadi.hahahahaha
ya,depa tengok BMW Art CAr tu,cuba lari daripada style tu semua.own identity.nasiblah.
for your info tema dia bebas.

hahahaha ya,atas sebab komitmen aku sanggup melupakan vios.hahahaha semalam,itu semalam,hari ini aku hidup dalam dunia yang aman.hihihi

puteri ezza.............
tak sehati sejiwalah kalau macam tu hahahahaha.
oooo sekarang ni tengah terbanglah tu hehehe

art...............
tidak tidak,pihak media cuma memanipulasikan cerita tentang aku hahahahaha
muka hang?ok,next projek.aku buat kat KIA sportage Hanikunari hahahaha

jinggo..............
apa erm?!

butaseni said...

dia harris.............
owwhhh yeah bebey hehehehe

akirasuri said...

huhu..
walaupun saya bukan orang seni.
komeng saya.
emmm agak serabutlah, warna kurang menarik.
he he he.
ampun Incet Pensyarah!!

*larik dengan garfield balik rumah*

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

sungguh ngeriiiiiiiiiiii
apapu8n..wish u guys all the best!
coz watashi pun taktau nk nilai seni da...

alan zed said...

insya'allah. good luck bro. :)

Danisha said...

Kreatif aper. Tapi tak sanggup ler nak buat kat keta sendiri. Okay utk santapan mata....

Wira Nordin said...

salam..
cantik tu tak tau nak ckp la
tapi unik tue mmg pasti
insyaAllah ada hadiah

kerisLekuk7 said...

ni seni ke atau......buta seni...

- G O R O - said...

Moga MEnang bro..

Kalo betul berseni Lawan bro. Kalo aku ada M6 aku suh hang buat.

ninadewe said...

owh! i love it!! sy suke la bnd2 mcmni cik butaseni.. boleh menunjukkan kreatifiti seseorg. leh tumpahkan semua yg ada kt otak nie.. canggih. senadainya saya kuliah ni dulu.. ade ke subjek ni utk mata kuliah master degree?? klo ada nak amik laa..

btw, yg kat gambar tu cik butaseni ke? handsome la.. *ahay..

Nezjoe said...

walawehhhhh!
gila best
kalaulah aku berpeluang wat camtu kt keta cikgu disiplin sekolah aku dulu
mesti best!

hahaha

student hang mmg talented
mcm tok guru dia juga

butaseni said...

akirasuri...........
hoi,jangan lagi!! heheheh
komeng lah saya tak kisah hehehe
anyway im sure korang semua dah ada mind set yang kereta haruslah clean,flat colour dan cuma max 3 warna kan?hehehe sebab tulah memang tak boleh diterima langsung ke otak yg kereta sedemikian rupa.hehe

hana-ni-mo-nai..........
ngeri ek?hehehe
takpe srudent saya ni memang tujuan untuk mengerikan orang pun.hehehe.diorang bereksperiment dengan warna dan susunan pada kereta yang tidak pernah dibuat orang.

alan zed.............
haaa kau best alan.positive thinking.
tq bro.

danisha........
salam kenal,tq sebab melawat sini.
ya tak cantik,tak kreatif tapi santap jugak hahahaha

wira nordin..........
salam bro.
ya,lawa tiada,manis ada hehehe

kerislekuk7...
ha,baru bangun dari tidoq dalam bilik konti lah tu.pastu naik atas ofis buat muka penatlah,posalah,pigirah!.perabih boreh rakyat betoi hampa hahahaha

goro............
yeah lagi tentang lagi lawan hahaha
aku buat free untuk hang hehe

ninadewe.........
master degree?adaaaaaaaaaaaa.tapi kolej saya cuma diploma je.kalau nak sambung kena ke oversea hehe.
USM adalah,datanglah.saya pun still study master situ belum abis abis lagi.
dalam gambar tu security kolej ku hehehe

nezjoe...........
ya dude hang sorang je yang paham aku.inilah sebab kita dua tak makan pedas kan dude?hehehehe

ps:aku dulu berpeluang buat kat kereta penolong kanan sekolah aku.lebih kurang mcm nilah bro.ini inspired oleh kereta org tua tu lah hahahaha

akirasuri said...

he he he..
garapan warna kurang menyerlah pada hemat saya..
warna pelbagai tak kesah.
lebih dari 3 pun boleh diterima mata saya yang butaseni ni.
cuma mata saya yang rabun ni mentertengok kombinasi warna kurang ngam.
he he he.
mungkin sebab saya tengok gambar saja kot.
yang real mungkin cantik :)

apapun,
saya doakan mudah-mudahan team awak menang.
kalau menang jangan lupa belanja saya tau!
he he he.

*larik peluk garfield balik rumah*

Ceera said...

wah, sangat kreatif ok.. orang dia pun comel2, hehehe... asal color ijau cam takder, tolak markah, =P

m i n e r a l . . . said...

terkejut akuh... igtkan kete betul, sib baik replika... heheh tingat zaman sekolah kreativiti kengkawan grafitikan kereta cikgu disiplin dgn kunci basikallll perhhh lurus dan berseni sungguh garisan2 yg terhasil hehehe...
rasanyer depa bukan tgk hasil seni jer.. depa tgk hasil psikologi yg bt grafiti jugak tu :) . . . org jepun jarang bt benda utk satu tujuan :)

tp hasil student kali nie nampk ok ade cam unsur batik pon ade hehehe - yeahh sy beri biji sagu sebagai saguhati :)

miss_tree said...

tgh imagine kalaulah di drive kereta ni..
memang masuk Buletin Utama lah..
bukan sbb keKReatifannya..
tp sbb menyebabkan byk berlaku kemalangan jiwa..
mana x nya..cermin depan sejukkkkkk je ..LOL
in fact SEMUA cermin pun tertutup.
hehehehehehehehe..

kem salam lah kat security tu..
ape kes x pakai uniform + x bwk senapang?
;p

bunga rampai said...

Salam,

Kereta saya kalau dijadikan kanvas lukisan tak mengapa asal lukisan dan warna serasi dengan rasa jiwa. Yang ini agak-agak mengacau jiwa saya :)

Lain orang lain persepsi seninya. Apa yang dilahirkan mewakili jiwa penciptanya. Sebaiknya yang melihat perlu menghormati ciptaan itu.

Dah siap baju raya? :)

nelly berry said...

erm...
erm....
erm.....

mungkin dapat kot saguhati ;)

Zalisa Maz@ZN Isa said...

Semoga menang :D

butaseni said...

akirasuri...........
hehe jangan lari!apa yang awak cakap betul,takde salah langsung.cuma saya nak baggitau je yang student saya ni bereksperimen dan cuba lari dari kebiasaan.hehe
ya kalau secara life warnanya lebih mengacau jiwa hehe

ceera..............
hijau?a'ah ek.ampuuun tuan puteri,jangan tolak markah hehehe

miss_tree................
hahahaha kemalangan jiwa dan juga nyawa hahaha.ya crmin tu boleh see through hehehehe macam knight rider :D
kim salam dia ek?hehehe ok insya allah.
memang itulah uniform dia,warna warni hahahaha senapang mana ada,ni bukan bank,kolej art je hehehe

mineral...........
hahahahaha malang sungguh sape yang jadi cikgu disiplin kat sekolah kau hehehe.kat sekolah aku dulu diorang spray je hehe baik sikit.
batik?ye tak ye jugak,kalau aku buat batik pun best kan?hehehe

bunga rampai.........
hehehe mengacau jiwa ya?yes!berjaya.itulah tujuan kami.hehe
baju raya baru siap semalam.ni tinggal nak tambah labuci je ni hahahahahaha glamour nyah.

nelly berry & zalisa.....
amiin,kalau dapat saya blanja sate hehehe

Sastri said...

nasib baik la replika... kalau kete betul, harusss nanessss...

jerangkung said...

buta seni
nasib baik itu bukan viosku...anyway salam perkenalan dari hamba...

::QasiehFirdaus:: said...

uh.. ingt vios real tadi.. haih.. saya tak bape gemo ngan vios.. saya suka honda city.. :)

:: dotter :: said...

kreatif tp aku tgk berserabut kaler nya.. combination color mcm x best.

~tp kalo menang, tahniah!

~xmenang, xpe... just pendedahan kpd student & dpt pengalaman..

**xcuba, depa x tauuuu.. :)

bunga rampai said...

Salam lagi,

Labuci? Glamour sungguh nyah! Bubuh labuci tang mana? ... nak bergelek ke raya ni? :D :D

p/s Nanti nak tengok gambar awak berpakaian baju raya berlabuci tu, boleh?

butaseni said...

sastri...............
kalau kreta betul,mmesti JPJ tak approave hehehehe

jerangkung.......
:) kalau vios mu?hehhe
salam kenal juga tuan hamba..

qasiehffirdaus............
uih vioslah best,honda city bontotnya konttot. :D

dotter...........
combination kaler tak best?hhehehe
kreta kau warna apa?

artisticklytouch said...

ha, molek cadangan tuan hamba ittew. Biar dia beringat sikit! Eh, tapi aku rasa tak boleh jugak sebab tu kereta kompeni..dia mana buleh beli keta, kena black list..

eh, mengumpat pulak!

butaseni said...

bunga rampai.............
hahahaha mak nak letak kat kolar dan sleave nyah hahaha.baru meltup di pagi raya.eh macam borialah pulak.

art...............
laa keta kompany ka?ari tu dia mai menayang kat rumah p ramlee mcm dia dok bayaq bulan bulan.siap kutuk kreta aku lagi nyah hahahaha

lindosh said...

nak buat kat kete sendiri rasanya tak sanggop.. tapi kalo kat kete org lain oh yeahhh saya sangat suka! :P

butaseni said...

lindosh.........
hah?kreta sapa awak nak buatr?saya ok je.

amirahsyuhada said...

gila babas punya cun, kalau boleh jadalan on the road tu bagus, tang cermin je kena tanggalkan cat. Masuk kereta berhiasa confirm menang.

lindosh said...

ye ke ok? bak meh keta tu ekeke

faridmw said...

salam..
selamat berpuasa dan selamat berhari raya..
mmg sungguh berseni kepada sesiapa yang begitu berseni..
susah nak cakap

Pegawai Khalwat said...

Ha ha ha...

Saja aku nak komen bagi tambah banyak komen hang.

Hangkan dewa komen. hahaha

Nanti aku ajak jinggo tambah lagi.

butaseni said...

amirahshuhada...........
hahaha cermin tu transparent.kreta berhias?hahaha kena taruh bunga besar dan lampu,baru boleh menang.

lindosh........
hahahaha kreta tu ada dalam USM nanti kita pg conteng hehehehe

farid...........
hehehe jangan cakap kalau susah,tengok daja hahahahaha

pegawai khalwat...............
hahahahaha awat hang dah takdak keja dah?bukan kat ofis hang sentiasa sibuk ka?meetinglah,boss panggillah,pelawatlah,pameran lah....ada masa lak nak kenakan aku.

blackpurple @ jowopinter said...

JPJ dengan Polis Trafik cukup suka dengan kereta macam itu...he he he...

Puteri Ezza yang comot (hehe) said...

Cenderamata Aidilfitri tu dah sampai ke cik abang? :-) Hikhik. Kat dalam tu ada lagu-lagu nostalgia Aidilfitri. Nanti dengarlah ye.

butaseni said...

JOWOPINTER..............
hahahaha ya aku tau.Kena bagi diorang duit raya kalau nak drive hahaha

puteri ezza..............
blum sampai,ya ka?best jugak hehe

Mak Su said...

saya suka nengok satu siri kat aseterow yang kisah cantik2kan kereta buruk tu, sekalik depa buat.. fuyooo, tangkap leleh beb

13may said...

hehhe..ingatkan keta betoi tadi...huhhu

Selamat hari raya
maaf zahir batin!

butaseni said...

mak su..........
ya ka?ada ka?bukan motor je ka?

13 MAy..............
aish! kalau kreta betoi dah ada kat balai polis petani road,macam jowo pinter kata tu lah hahaha
slamat hari raya jugak

miss_tree said...

Salam Eid Mubarak..Ampun+maaf andai ada salah&silap atau terkasar bahasa..Semoga Eid ini dipenuhi kegembiraan & penuh berkat. Amin.

akirasuri said...

Selamat hari raya aidilfitri..
maaf zahir dan batin..

jaga diri baek-baek!

:)

ninadewe said...

maaf lahir batin cik butaseni...
maafkan apabila ada salah kata selama kt dunia yg maya ini.. hehe..

wanie_agk said...

ko suruh student ko tu touch up kereta aku, boleh?

lindosh said...

slamat hari rayaaa

Iman Mawaddah said...

Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin

IndahSakura said...

Salam aidilfitri. Maaf zahir batin. Moga sentiasa dalam rahmatNya.

PrincessRen said...

butaseni ... selamat hari raya 2 u and family. semoga seni mu diturunkan ke generasi akan datang ;D

:: dotter :: said...

aku pening tgk kaler byk sgt.. sbb tu aku ckp combination kaler tu x best.

~~ooooo... mentang2 lah aku xde lesen lagi, hang dok tny keta aku kaler apa??? uhuk!!!

~~xpe, insyaAllah lps raya ni aku amik lesen... Nnt kalo dah ada keta aku p Penang tunjuk kat hang! He he he..

:: dotter :: said...

~~cicakMan... mana ko ilanggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg???

butaseni said...

miss_tree............
selamat hari raya untuk kamu jugak.maaf zahir batin.

akirasuri..........
:) sama sama

ninadewe..........
maaf juga kalau tersalah cakap hehehe
kamu takde buat salah pun hehehe

wanie.......
aku dah suruh diorang kata on.

lindosh...........
sama sama jugak

imam mawaddah.........
selamat hari raya jugak untuk kamu

indah sakura..........
sama sama,moga kamu juga dirahmati

princessreen............
wah trimakaseh atas doa tu hehe
selamat hari raya

dotter......
moga moga kau pass hahahaha

aku ilang kejap,raya ni ramaoi orang main getah.

Paris said...

Hehe... comey la kete B... i suka tengok org lidi tu.. hehehe.. tp jgn wat kete i cam ni, dah le.. hehe..

*Paris*
-sentiasa menyokong dari blakang,hehe

butaseni said...

paris..............
krete u i nak buat mcm krreta askar.hehehe