Sunday, May 13, 2007

Gurindam Jiwa Untuk Ramong...

Mong....kaulah inspirasi yang membakar semangat bebudak hotel,
memberi tenaga dan kekuatan sesudah habis keringat bekerja,
mengendurkan kembali urat-urat yang telah simpul yang telah tegang,
berbakti bukan setakat ukiran yang mennyusuk nurani tetamu hotelmu,
menghias indah makanan-makan si arab untuk dilapah dengan lahapnya,
juga mengurut menyegarkan batin sahabat-sahabatmu.......

Mong...kaulah pencetus pergerakan kepada para pemuda terbilang,
bersengat waja mengejar masyur mengejar bintang,
didikan dan kededikasianmu membentuk pelapis pejuang,
melontar skip dengan penuh perasaan dengan penuh jiwang.

Mong....kehebatanmu sudah tak terlindung,
diiktiraf profesor diiktiraf dewa diiktiraf bangsa,
kesenianmu sudah tidak dapat dibendung,
tidak kan hilang dimamah masa.

Mong....kaulah pendeta kaulah bapa,
memberi petunjuk memberi penawar,
kaulah pelindung kaulah dewa,
lakonan hidupmu tak pernah tawar.

mong...kaulah segala-galanya.
bapak seni seMelaya.

13 comments:

jinggo said...

juga mengurut menyegarkan batin sahabat-sahabatmu.......


dasyat mu mong,,,,,,,,,,,,,

mu memang bapak la mong.........
mu menjadi keghila-an ramai mong....
wahai mong yang gagah perkasa dan bijak sana...........
mu memang bapak la mong..........
memang layak la mu mong........

Kamarul said...

ramong? macam nama pendekar zaman dulu-dulu. oh ya, salam perkenalan. boleh aku link kan blog kau di blog aku?

tegezoot said...

Muka hensem... buat lawak pulak!!!

Pegawai Khalwat said...

Pendita? Hummm........

crunchyahcock said...

bener tu abg ensem!tapi buta!! untuk ramong, kao memang ramong lah wahai tukang urut batin, tukang... tukang... tukang apepelah!!!! hidup uncle seekers!! eh silap, sifu!

-yang bener aje,
crunchy!!

butaseni said...

kepada tergezoot
hehe aku pun butalawak hehehe
kepada crunchycock
hang bodek macam mana pun aku takkan recomen student aku kat hang

jinggo said...

ramonooog-ramoooong............

NezJoe said...

Saya mahu juga (yang nyata, saya cuba masuk dalam perbincangan ini, dan terkial-kial)
:D

butaseni said...

nazjoe
haha sory brader,
ramong tu member gua si tergezoot...
dia mamang hebat sampai membuatkan aku cipta gurindam utk dia

tegezoot said...

fitnah! fitnah! dan fitnah!

butaseni said...

hahahahahahahahaha

jinggo said...

memang ramong seorang yang hebat..........
eeeerrrrmmmmmmmmm....

crunchyahcock said...

butaseni,
rekomen gak!!!!!

jinggo,
aku bangkang!!!(butaseni x bg aku setuju dah)