Tuesday, September 9, 2008

Orang Kata.........

Ada orang kata..............

Pandai dia bercakap,mesti banyak ilmu didada,

Dia tu cuma diam saja,mesti satu benda pun tiada diminda,

video

Siapa kata?!

Siapa kata yang diam itu dungu,jangan disangka yang tunduk itu bodoh,

Siapa kata yang petah itu pandai,jangan disangka yang banyak bercakap itu bijak.

Kalau tak percaya hayati video depan mata.

52 comments:

axim said...

boleh teringat iklan celcom bila baca entry nih..

who says...

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

eheheheeh
tumpang gelak komen org atas
semua tak sempurna

butaseni said...

axim..........
haha a'ah tak terpikir pulak.

hana......
jom gelak sama

artsoul said...

lalalalalalalalalalalalalalaaaaaaaa....lalalala...:P

c . h . e . n . t . a said...

diam2 ubi berisi..

tp hati2. berisi berapi atau tahi.

pada yg petah, lihat isi yg dilontarkn @ disuarakn.

~manusia semua xsmpurna. cari kelemahan & kelebihn masing2 supaya tada rs hasad dengki.

Al-BIMA SAKTI said...

la ni, sapa pandai cakap, pandai klentong, dialah yg akan diangkat dan dijulang... hampeh...

butaseni said...

artsoul...........
nak nyanyi p blog bakawalee! :P

chenta.........
ya ya betol betol!

al-bima sakti............
ya ya betol betol!

PrincessAnnA said...

suddenly the celcom ad came 2 my mind..

who says who says who sayssss zzz
hahahhahahaaha

mmg betul le air tenang jgn ingat tiada buaya..farney la how tat guy break dance all then 1 kali kena hantam terus flat. hahahahaha

Mak Su said...

heh heh heh (teringat kat tin kosong)

butaseni said...

ann.............
hehe...........celcom lagi.i should change the title then.

mak su.............
ha?nape?

tegezoot said...

bila nak buat demo kita plak?

PuTeRi CaHaYa said...

sekali jer dia bg.. huhu
Tu ler pasal... bnda x yah nak tunjuk2, klu dah masa, bwa kuar jerk..

zulabdulrahman said...

dah agak dah!!
Teringat video game apa tu, masa kita kecik-kecik dulu..
Ada Heihachi Mikima, apa la lupa.. ada satu mamat tu sama la charector dia, nak lawan tapi pusing sana pusing sini silat tapawera brazil.. Heihachi Mikima bagi sekali dia terus bulih bungkuih...ala lupa la..

psstt..
iklan celcom tu iklan apa?
yang mana satu (hehehehe..)

butaseni said...

tegezoot............
hmmm memang niat tu ada lagi.tapi aku kena cari cast lain.semua macam tuuutttt!ni aku punya plan,aku punya idea,aku punya projek,bila ajak cast tu,dah banyak pula idea bernas lain,cerita hantulah,sex lawaklah,yang tu suruh depa buat sendirilah masa lainlah.siapkanlah saja projek aku ni.kan?tu yang aku malas tu.apa kata kita buat 2 org ja?lagi real!

puteri cahaya............
ya,relax ja.padahal power gila.

zul............
ya ya TEKKEN hahahaha
celcom tu sebab ada word "siapa kata?!".tulah pasal.

Pegawai Khalwat said...

Celcom?

Aku selalu tengok AXN, pasal tu tak tau pasal iklan tu.

alan zed said...

hehe... kan dah kena... :)

m i n e r a l . . . said...

hehehehe...
saraf otak tak selari dgn saraf kat lidah... tak selari dgn saraf otot...
cacamarba jadinya :)

muadzlife said...

hehehe.. mmg betul kan.. kan dah kene..wakakaa

butaseni said...

p khalwat...............
hek elleh berlagak.

alan zed.........
heheehe mula mula ranggi

mineral............
wah dalam tu bro.eh bro lu dah lama tak update entry kan?bz ka?

muadzlife..........
mula mula aku ingat mamat tu mmg nak belasah detu teruk,last last 2 saat je ko hahaha

pandagumuk said...

sy x le nak tgk video.server kat sini ngokngek.lala.
bila yg pandai terlalu nak tnjuk kepandaian,dia akan menjadi kelihatan sgt bodoh.
lala~

13may said...

hehhe hehhe

Danisha said...

diam tandanya setuju...heheheh

butaseni said...

panda.....
yaaaaa stujuk!!

13MAy.....
kena haria hahaha

danisha............
tu diam diam gatai hahahahaha

mOhD^.^rAz said...

saper yg kata g2?
da dapat lom puding?

artisticklytouch said...

tunjuk terra, bila tak terra
tunjuk tak terra, bila terra

terror!!!!

buleh tak tukaq lagu background?

pjoe said...

kah kah
org kelate cakap
'hero tok gaduh'

kekeke

butaseni said...

mohd raz.........
blum,nak p cari kat pasar ramadan hehe

art..............
lagu?tak reti hahahahaha
dewa buat kat aku dulu haha

pjoe..........
buke gedebe ko?
hahahaha
glory!berba rulez!

maPieCeoFarT said...

best jugak kalau ckp "siapa kata?" dalam pelbagai versi dialek...

PERAK = "Sape kate, yeop...?"
KELANTAN = "Sapo ghoyak..?"
N.SEMBILAN = "Sapo kato..?"
UTARA = "Sapa kata...?"
SARAWAK = "Siapa polah...?"

haha... saje merapu... tapi best gak kan... huhu... =D

naz ilyn said...

Salam Ramadhan

Pepatah menyatakan..diam-diam ubi berisi..makin berisi semakin tunduk.

ratnakesuma said...

aku masih lagi keliru siapa aku ini. tin ataupun ubi?


hurm.....

crunchyahcock said...

ingat nak komen, tapi sbb dah banyak sgt komen kat sini.... so aku cume kata
"..betol..!! betol..!!betol..!!..."

*chumel mcm ipin x aku?

butaseni said...

mapieceofart...........
cucui kong? - kokien
yare sollu - tamil
who say? - omputeh

naz ilyn...........
ubi pun tunduk ke?ingat padi je

ratnakesuma...........
hmmmmmmm

ahcock
ipin mana pulak?

love-n-hate said...

hmm...

they say... action speaks louder than words.. :)

**diam² ubi...

Bunga Rampai said...

Hidup mesti ada prinsip.

Salam :)

۩۞۩ FaHReeN ۩۞۩ said...

diam2 ade isi? pegnant ke kalo cmtuh?
hehhe.. :D

butaseni said...

love and hate............
yeah they say hehehe
bawang pun dian jugak kat dalam tanah tu :D

bunga rampai............
stuju kak.

fahreen............
salam kenal,
pun boleh jadi.ketumbuhan pun boleh jugak :D

KAMATO said...

biasanya yang diam-diam tu la yang buat hal

Nurbaya Hassan said...

ala....
macam tin kosong.
bising ja lebih!!!

faridmw said...

salam..tul tu..orang senya tu tak smesti tak mempunyai ilmu.. selamat berpuasa.. moga kita diberkati selalu dgn ibadah yang kita lakukan

Puteri Ezza said...

Jom join lucky draw kat blog kite. Kot-kot ada rezeki, kan :) Hadiah menarik dan lumayan menanti. Yang pastinya bukan kereta Ferrari ya. Hikhik.

butaseni said...

kamato...........
a'ah ek,tu pun topik best gak tu.gua stuju.

nurbaya...........
tiing tong ting tong

farid.............
ya,tq bro,samo samolah kito.

puteri ezza..........
yeke?bestnya.

H.O.T.S said...

Hai!
Bila yr Next show?
Do tell us ya.

Love,LiveLife&Play,
HOTS

zizie ali said...

ada sorang tu asyik diaaaam aje. tak mau bercakap. orang ingatkan dia bodoh. tiba-tiba dia bercakap. maka confirmlah memang dia betul bodoh. ahak ahak

crunchyahcock said...

sebab tu org penah kata "..jgn pandang rendah org len walau kita rasa kita dah cukup gah!!.."

butaseni said...

Hots.....
our next show wilol be on the 24th & 25th Oct.But at Taman BUdaya Perlis.
"DAlam Kehadiran Sofea"

zizie.......
hmmm ni pun satu topik lagi hehehe bagus tu.

ahcock...........
ya aku stuju,walaupun aku tak gah.

Mimi Amilia said...

hahhaa.
betul betull

p/s:waaa rasa cam ouas ati jer dia kena tumbuk! over gilerr!

Pegawai Khalwat said...

Saja komen nak bagi banyak komen hang. Ha ha... nak beat komen Artsoul ka?

butaseni said...

mimi amilia..............
ha best kan?

p khalwat.............
hang makan apa sahur tadi?
(saja nak suruh hang jawab,tambah lagi komen hahahahaha)

goboklama said...

eyyyy,kembar!! ahakss.. :P

butaseni said...

apa?gambar kita ke?hehehe nampak macam pacaran,bukan kembar hehe

zul rahman said...

:)

butaseni said...

zul...........
:D