Wednesday, June 11, 2008

Bikin Video Klip Janice 'Zelynn

Baru-baru ni aku terlibat dengan pembikinan video klip seorang penyanyi baru yang bakal muncul,Janice Zelynn.Bekas juara sebuah rancangan hiburan di stesen tv yang paling popular pada tahun 1998.Setelah 10 tahun menyepi dan cuma terlibat dengan show-show jemputan saja,akhirnya dia akan muncul di Industri Musik Malaysia dengan tajuk albumnya J'zelynn "Sepanjang Hayatku".

Dengan suara yang sungguh unik dan fasih berbahasa Melayu,penyanyi ni pertaruhkan lagu-lagu yang berirama R&B dan pop serta pelbagai bahasa didalam albumnya.Korang boleh lawat websitenya http://amp.channelv.com/jzelynn
http://www.myspace.com/jzelynn
http://www.jzelynn.com/

Inilah Janice.Berkelocak jantung aku berlakon dengan minah ni,cun gile
Music Videonya pula mengisahkan sepasang kekasih yang sudah tidak sefahaman,bertengkar,bertengkar dan bertengkar hingga satu tahap,si Boyfriendnya sudah tidak tahan dan meninggalkan si Girlfriend tu.Dalam keadaan marah,si Boyfriend keluar rumah dan memecut dengan super bikenya.
Menunggang dalam keadaan marah,si boyfriend ni memecut lalu tidak dapat mengawal motosikalnya dan kemalangan.Kemudian menyesal si Girlfriend dengan kedegilannya.Dan dia pun menyanyi dalam keadaan sedih menyesal. :D (dapat jugak aku merasa menunggang super bike 1000 cc, motor paling besar yang pernah aku tunggang)

Satu teknik untuk mangambil ekspressi muka aku ketika kemalangan.Kreatif.Kononnya aku sedang menunggang motor tu.
Malang tidak berbahu,terbaring aku ditengah panas terik sambil berjaket kulit hehe

video
Ini pula salah satu adegan pertengkaran kami (close shot) didalam rumah sebelum aku keluar dan mati.haha
Harap kawan aku ni akan berjaya dipersada seni tanahair sebaris dengan penyanyi bukan Melayu yang lain seperti Vince Chong dan juga Jac Victor.Disamping tu,aku pun dapat pengalaman baru,berlakon dalam sebuah music video.

63 comments:

axim said...

siap kah janice itu...tak kenal la bro...tapi pasnih mesti glamer sudah...tambah tambah ada video klip nih...pasni glemer la ko yek berlakon dalam video klip nih..nanti boleh try drama and film plak k...

Jentayutiara said...

nice blog bro

x kenal la janice 2... sinarn pasport 2 pun x lama ilang.

butaseni said...

axim.....
insya allah bro,tq.

jentayutiara.............
salam kenal.
trima kaseh sebab lawat.

Hasrul Halid said...

hullemak....! kena peluk beb! Dapat naik moto besaq pulak tu... pekh! Nikmat berganda! kehkehkehkeh!

arianna adrizal said...

janice.. hm.. xpasan wpun minat tgk sinaran dulu.

sad ending la ni nnti eh.. hu~

c . h . e . n . t . a said...

wah... makin pjg lah rambut ko lps ni eh! kih kih. jgn lupa aku ye.. hik hik..

~aku x knal pun ppuan tu.

aim-a said...

helluu..uwah..jadik pelakon klip video suda kwn aku ini...silap2 ko lebeh glemer dr jenice..sbb aku sdr kehadiran ko tp x tau pun jenice to sapa walopun dia cun dr ko..hehehe :P

artisticklytouch said...

janice dickinson meks kenals sangat!!! eh, bila dia datang mesia buatvideo clip segals? motif tak ajak meks curans...*matila lari topik katanya..

nyeh, uols nampak sangat abang mr. the rock ha ha tapi tetap mati dijalanan....kenapa bawak superbike? kenapa tak bawak satria 1.3 ittew he he oppppssss lupa ini fantasi bukan realiti

butaseni said...

hasrul..
hahahaha nikmat!tapi aku pro takpa.

adriana......
ya sad ending.

CHENTA.....
aku nak potong dah pun huhuhu

aim-a.....
ya dia cun sangat.

art.......
hang cakap apa ni?i tak faham lah.hahahaha kalau naik satria aku alamat blakon video bangku buluh rambutan gadinglah hahahahaha'

KEPADA SEMUA MEMBER MEMBER MAYA KU, MEMANG KORANG TAK KENAL JANICE NI SEBAB SELAMA NI DIA CUMA PERFORM KAT MAJLIS MAJLIS JE,SEKARANG BARU NAK BUAT ALBUM.TU YANG AKU NAK KENALKAN KAT KORANG.BAGUS DIA NI. :D

pandagumuk said...

ooO.mcm tu rupenye.

KAMATO said...

lakunan mu memang umh....

goboklama said...

loh,(sambil gosok2 mata) betulke itu butaseni?? Tahniah,tahniah!! :)

butaseni said...

panda.............
hmmmm begitulah hehe

kamato..........
waaaaa tu sebab special effect kot hahaha

goboklama............
kenapa?tak percaya ke?hahahaha
tq sis.

nicegirlz said...

salam singgah...

pengalaman yg cukup menarik!!
satu langkah utk beribu-ribu langkah ke hadapan..
gd luck...

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

watashi taktau nk cakap camne
sepatutnya cam sedey la kan lagui ni
tp disebabkan sinopsis dari author ni watashi rasa mcm kelakar lak...
ahahahaha

Menunggang dalam keadaan marah,si boyfriend ni memecut lalu tidak dapat mengawal motosikalnya dan kemalangan.Kemudian menyesal si Girlfriend dengan kedegilannya.Dan dia pun menyanyi dalam keadaan sedih menyesal.


Ini pula salah satu adegan pertengkaran kami (close shot) didalam rumah sebelum aku keluar dan mati.haha


normalkah watashi??
apapun kalo dh kuar tv jgn lupa kasi tau kami semuaaaaa

Pegawai Khalwat said...

Janice pulak?

Ozawa hang nak tauk mana?

butaseni said...

nicegirlz...........
salam kenal.
sedang merangkak lagi ni :D
tq

watashi............
hahahah tak naklah sedih sedih dalam blog ni,hiburkan kati korang hehe

saya pun blum tau :D

pegawai khalwat............
hoih!!on air ni!

m i n e r a l . . . said...

moto R1 yamaha erkk....
color kegemaran ku lak tu...perhhhhhh

Puteri Cahaya said...

hermm... glemer dah abg aku sorg nih... kang dah btul2 glemer nnt..tah ingt ker tak dia kat kita...ek?

Puteri Cahaya said...

hermm... glemer dah abg aku sorg nih... kang dah btul2 glemer nnt..tah ingt ker tak dia kat kita...ek?

c . h . e . n . t . a said...

potonggggg...??? wah! bagus.. bagus.. lg aku sukaaaaaa!!! hah hah hah.

Mak Su said...

bestlah, ada gaks pengalaman berlakon.

eh... itu kamu ker?

butaseni said...

mineral.....
ya,mulai hari itu,motor tu dah jadi peberet aku :D

puteri cahaya......
elleh,macam aku tak balik rumah dah hahaa

CHENTA........
pesal plak?

mak su........
hmmm best mak suuu.
:D

orang kampung said...

bravoooooo.....go...wan go.... errr nanti beb, tolong sign kat baju aku. Jangan toleh toleh dah....ko leh pi jauh lagi. Go bro...

pssstt...ko suka motor tu ke atau awek tu...ko pilih salah satu dah la beb. hahahahahaha....

aku n dia.. said...

janice?! sape ek dia?
da tentu bkn janice yg model omputeh tu kn? heeee

keep it up bro..!! chayok2!!

tegezoot said...

bukan dok mai dah!

Dah mai dah!!!

muadzlife said...

wah hero video clip tuuuu

blackpurple @ jowopinter said...

Tak pernah dengar nama Janice itu. Tak apalah.

Kagum. Kagum. Kagum sungguh aku dengan kau. Sampai tak tau nak komen apa lagi dah.

butaseni said...

orang kampung.............
kena pilih ka?hahahaha

aku dan dia............
bukan,tapi muka dia macam orang putih jugak.

tegezoot.........
bukan,dok pi dah.

muadzlife...........
ya,hero mati.

jowopinter...........
ya memang korang tak pernah dengar lagi.belum keluar lagi,macam aku jugak hahahaha.nanti kenal kot :D

J'Zelynn said...

Hey Saiful,
Thanks for introducing me and all the lovely comments:)

c . h . e . n . t . a said...

saja. sbb aku suka! suka aku lah sbb aku suka. ha ha.

~apa2 je lah..

butaseni said...

janice.........
mee kari old town!

CHENTA...........
halah suka hati kaulah

J'Zelynn said...

Huh Mee Kari?
Sedap ka situ?
Hari tu try tak best pun

van_derksen said...

Salam bro, lama tak intai blog hang. Laaa tu ka muka hang.hensem noo...
Heiii...pasni makin glemer ler ek

coffeeHolic said...

wah. butseni - saya pasti akan menjadi penonton yang pertama sebaik saja mv ini disiapkan.


harap- harap begitulah.
terujaL:)

butaseni said...

janice.........
hey,everything there is nice.
hari tu u can finished your laksa in 5 minutes right? :D haha

van derksen........
wah nama kau macam player holland lah bro.
glamer tu taklah aku akan stuill makan nasi gulai kawah tu hahahaha

coffeholic...........
orrait,tungguuuu yee.
harap harap....... :D

coffeeHolic said...

mesti:)

tak sabar ni rasanya...

Anonymous said...

perkh,meletup amoi nih!
kau bila lagi?dalam kepompong lagi!?
Lan (MASCOM)

butaseni said...

coffeholic........
:D

lan moi.........
ye bro memang meletup amoi ni,jambu!
aku tengah kopak kepompong ni pelan pelan.keras jugak!

Danisha said...

Lama tak jenguk sini ,tetiba ternampak gambar kamu menjadi hero dan terbaring di tengah jalan.....
Terkezut nih...hihiihi

Congrats anyway....

semoga J'zelynn yang cantik dan berbakat dapat memeriahkan persada seni tanahair.....

amer zaman said...

nanti mintak ajar ya....!

SexyTery said...

Maak OOiiiii...memang cun laa nak habag mai.. Tapi acam tak sedondon ngan hang lak bro. Heheheh...gurau jek!

Sastri said...

wow... bertuah dapat berlakon di sisi gadis jelita ek... watak hero tuuuu... :)

J'Zelynn said...

Hey all,
Thanks for the lovely comments and support, Janice harap semua akan terus support Janice dari mula hingga lah bila-bila nanti ya *senyum*. Bila ada masa nanti, jenguk-jenguklah kat website Janice www.jzelynn.com, Janice baru saya upload latest pics and 4th song, lagu mandarin... tapi Janice bukannya tau mandarin pun *ketawa*

butaseni said...

danisha........
tq.hmm memang cun,mesti ramai yang mionat dan lekat poster di dindin dan set wallpaper di PC

amer zaman........
ajar ape bro?

sexytery........
ya betul,tak sedondon.sepatutnya yang blakon jadi boyfiend dia mesti cute macam dafi hehehe.aku rock!

sastri...........
hmmm bertuah sangat :D

janice..........
ha tu ramai dah tengah tunggu,publish album cepat.jangan lupa bagi i 1 :D

SexyTery said...

Tak sedondon tapi ganteng bro. Caya lah

bunga rampai said...

Alaaaa .... kesiannya hero mati ... :D

Salam :)

13may said...

huiiii....

glemer la kamu :D

oh ya! sapa penyanyi nih???
tak penah tau pun...tulis la bio kat sini sikit

iNsaN BiaSa said...

alohaa..!!wah2...awek baru ek...lama da xjengah blog ni..tau2 da de awek..huhuuu

Pegawai Khalwat said...

New Heath Ledger in the making.

.:HalogAmora:. said...

FUYYYYOOOOOO!! DAH JADI PELAKON!!??

syabasss! syabasss! eh...pk x jeles ke? *mati la gossip pasal pk, lariiiiikkk*

butaseni said...

sexytery...........
sapa?

bunga rampai...........
hehehe mati berbayor :D

13May..........
bro,kat entry ni ada website dia,complete semua ada.

insan biasa.........
ish,mana mungkin aku dapat awek segenteng ni.

PK..........
nak jadi Al Pacino bleh?hahahahaha
(LKA marah,dia dah book)

halogamora............
ish cik kak,dulu pun blakon gak hehe tapi teater jelah :D

aim-a said...

anda di tagged --> http://www.aimaothman.blogspot.com

artsoul said...

meaningful experience ,life as artist many challenges,but im sure you will succeed to achieve you dream...best of luck...

Izariza said...

Seronok melihat anda berlakon .. hmmm lama sungguh tak berlakon .. kalau tak silap paling last naik pentas lakonan masa form five kat sekolah ahhaha

Anyway, good job .. tahniah dari saya :)

PrincessAnnA said...

wow wow wow. is this why u took off for huh LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

suddenly sir gone for 3 days!!!!! buat mtv ler ni!!!!!!!!!!!!!!!

hahahahahahahahah!!!!!!!!! seriously abit hard 2 believe.

in ur pic with her, u look like u wanna grab her ass or sumthin but u keep sayin 2 urself "tahan...tahan... kawal diri.... " LOL LOL LOL

Mimi Amilia said...

salam bro..

wawawa..sudah berlakon utk video klip lak.bravo2..

rasa cam kenal jer janice ni.Tahun 1998 tu kat sekolah asrama lagi.kurang tgk tv.tapi rasa cam ingat gak kat minah ni.

butaseni said...

aim-a...........
huhuhu ada yg belum terjawab lagi huhu

artsoul.........
tq tq :)

izariza............
hmmm cuba blakon balik :D

ann.................
forr ur info,myu part only took half a day to finish.and it happend on sunday.

how dare u!nanti hang!

mimi amilia............
hmmm minah ni selal jugak buat show...mungkin awak nampak dia kat situ kot

J'Zelynn said...

Selamat Pagi Penang... Selamat Pagi Malaysia.... Haha... Kalau ada masa tu, jemput jemputlah melawat blog J'zelynn ya di www.jzelynn.blogspot.com. And kalau ada masa catch me at Sunway Carnival this 29th June (Sunday) 6pm live performing:)

Butaseni.....
Baru J'zelynn tahu, rupa-rupanya menghilang 3 hari, pada hal shooting cuma half a day... ish ish ish.... *ketawa*

butaseni said...

j'zelynn...........
ssyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!

PrincessAnnA said...

sorry XD XD i was juz kiddin LOL LOL

i mai sklh after sick for 5 days n kena cekik from u...

huhuhuuu *CRY*

dun angry ler~ LOL LOL LOL LOL LOL!!!!!!!!!!!!

butaseni said...

ann.........
cis!

amirahsyuhada said...

aduhhh...bab motor tu paling best...bukan senang nk dpt..