Monday, March 24, 2008

Hari untuk Lupakan Masalah.(Sehari Suntuk)

Macam biasa,setiap kali selepas persembahan kami akan adakan majlis makan malam dan juga aktiviti riadah atau lepas tention.Destinasi yang sering menjadi pilihan adalah Monkey Beach atau Teluk Duyung kemudian ke Hutan Lipur Sungai Tukun.Walaupun macam dah takde tempat lain (macam komen Art dalam blog pegawai khalwat),tapi aktiviti seperti ini memang tidak menjemukan dan dinanti-nantikan.
Disini aku ingin berkongsi dengan Pegawai Khalwat dan kalian semua aksi-aksi yang mungkin tertinggal oleh P.Khalwat di dalam entrynya.

Ambil tenaga extra sebelum bermula xpdc(padahal naik bot)

Berkumpul di pintu gerbang Taman Negara Pulau Pinang yang dijanjikan pada pukul 8 pagi (9.50 baru semua ada),kemudian kami pun bergerak merentasi hutan belantara yang mengambil masa kira-kira 1 jam 15 minit.Dengan keadaan hutan yang mencabar dan serangan hendap monyet-monyat yang lapar,kami pun berjalan.

Kemanakah arah yang nak dituju.

Kepenatan langsung tidak terasa.Masing-masing enjoy.

Akhirnya tiba didestinasi. Monkey Beach.

Makanan sudah terhidang dan disediakan oleh kumpulan yang menaiki bot.Yang mendaki dan meredah hutan seperti aku,sampai terus saja makan.Makanan kami dimasak sendiri disitu oleh chef handalan kami,kak Yus bersama suaminya.Yang lain hanya meramaikan dapur.

Selepas makan,masa untuk salin pakaian untuk berkubang.

Hampir setengah hari berendam tidak langsung disedari oleh orang-orang yang lupa diri ini.

Setelah jemu dilaut.Tempat untuk membersihkan badan(air bukit) juga disediakan.Hamba Allah ini dengan kreatifnya menggunakan paip disitu,buat air hujan.

Setalah selesai membersihkan badan,tiba masa untuk ke destinasi kedua.Kali ni semua naik bot.Dah tak larat meredah hutan lagi.Trip pertama sudah berlepas bersama barang-barang,trip kedua lebih selesa hahahaha.

Sampai didestinasi kedua.Mula-mula,makan lagi.

Kemudian berendam beramai-ramai didalam air sungai pulak.(Gambar ini ihsan daripada Pegawai Khalwat)

Setelah lebih kurang sejam bermain,melompat,dan bersukaria didalam kolam paras leher ini,kami pun mengemaskan barang-barang kerana ada sekumpulan orang yang tidak sabar-sabar untuk mandi bersama keluarga sehingga bertindak seolah-olah menghalau kami.Sehinggalah hari semakin gelap,maka kami pun berjalan pulang.

PS: Keesokkan harinya,ada yang tidak pergi kerja,MC,demam.haha

43 comments:

orang kampung said...

fuhhhhhh tengok cara makan pun tau mesti best punya.hahahahah

Puteri Cahaya said...

ee..butaseni ni x baik la..
x per..ader la nnt kena blk...
dush...!!!!

maPieCeoFarT said...

1stly, thanx komen blog sy...

uu...beshnye gi xpdc...

tapi...tgk gmbr2 yg ada...
mcm xkesa je campur muslimin muslimat....

hurmm..... [^_*]

pjoe said...

u guys tak ajak mak!
*mrajuk!
hahaha

wahh
berendam sakan dude!
cambest!

pandagumuk said...

asal nmpk sgt seronokkk.cemburu!

da seronok berendam demam pule yek.mcm aku je tuh kalau maen air,haha.

Pegawai Khalwat said...

Aku malas nak letak gambo banyak-banyak. Dah 2 3 kali letak gambo tempat yang sama.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

wahhh..pancutan air hujan tu beshhh!!!

er..ada pacat tak?

butaseni said...

orang kampung..............
haaaa kak yus and abang mmg terrer.nak kata kat depa suruh bukak restoren,mmg depa ada pun.so kami bedai je.

puteri cahaya..............
aik,apa aku buat?hahaha amik gambaq hang tengah makan salah?
hahahahahaha

mapieceofart..............
kami tak kisah campur laki pompuan sebab ada pegawai khalwat ikut kami.dia akan pantau gejala sosial kami hahahaha

ish,mak kami ada situlah.

pjoe.............
memang best.

eh sejak bila kau jadi nyah?hahaha

pandagumuk..........
haha ada orang dari sampai kesitu dia berendam sampai kami balik.

pegawai khalwat...........
oooooooooooooo rupanya aku taklah se efficient mana.

watashi...........
pacat takde,monyet ada.

Nadh said...

Alooo. Was blog hopping. Hee.

Wahhh tantekkk tempat ni. Maybe I could plan to these places during my next holiday. Hehe.

Nice meeting you! :)

- G O R O - said...

Salam..

Pergi lagi? xajak aku?
Ada lagi CD edisi baru yang memaparkan aksi2 terlampau Jinggo, Tergezoot dan pegawai khalwat?

Masyuk...

Mak Su said...

amboi... siap buat demo ker abang kain pelikat tu tentang cara-cara salin pakaian?

blackpurple @ jowopinter said...

Wah! Meriahnya. Subur-subur. Hehehe!

butaseni said...

nadh..............
sila,sila.
nice to meet u too.
thanks for visiting.

goro...........
kalau ada aksi pun sang pk xde sebab dia cameraman.

mak su............
dia memang suka demonstrate.

jowopinter..............
pokok ke pompuan?hehehe

jinggo said...

hahahah....
memang besttt...

mak su oooiiii

yg pegang kain pelekat tu memang cam tu.....
hahahahaah....

jangan marah ha big brooo....

iNsaN BiaSa said...

bestnyaa..!!teman de ckit jeles pd entri kome kali ni..tp yg plg sonok tang makan laa..penat2 pehtu dpt mkn sedap..peerrghh..nikmat xterkata..

crunchyahcock said...

dah gomok ghupenya aku.... huhuhuhuu...

plan g mancing nak ikut x ??

CoffeeHoliC said...

SERONOK!

Mimi Amilia said...

seronoknya berendam..nak dekat bertahun tahun tak pi berendam kat sungai ni

miss_tree said...

best nya sesi² mcm ni..
miss_tree pun release tension hari tu di cameron..
seronok sekali sekala buat aktiviti mcm nih..

wah..monkey beach itu menarik hati.

butaseni said...

jinggo...........
hehe

insan biasa.......
asyik saya je dok jeles,kali ni bagi awak pulak.

ahcock.......
cuba lepaskan perut,jangan teran.tak nampak 6pac pun hahahahaha.
nak ikut.

coffeholic..........
wah,bestlah nama u.hmmm memang sronok!

mimi amilia...........
sekali sekala pergi,release oooo

miss_tree..........
yelah,lain kali nak ke camronlah :)

van_derksen said...

Perghhh gua teruja la bro

artisticklytouch said...

ish kotoqnya...buleh hampa mandi...tuh kolam tuh, awat yang hitam sangat? sapa turun kaler? jinggo ka PK? ha ha ha lariiiiiiiikkkkk...

eh, lupa plak nak kutuk hang..(oooo kata aku tembam, nanti sat hang!!!)

hang nampak sasa sangat tapi awat hang senyum lentok macam dora? lariiiiiikkkk lagi laju!!!

dotterHMS said...

besh nyaaaaa... ni yg rasa nk wat reunion dgn memeber sekolah dulu. erm.........

butaseni said...

van_derksen........
aku pun teruja bila sampai pantai tu.

pesal aku tak bleh masuk blog kau?

art..............
mana ada kotoq,normallah tu.aku gelap sebab sun bathing dgn wan resdong mcm mat saleh hahaha.

posing macam dora?eehhh mana sama,gigi aku tersusun.hahahahah
larikkk balik.

dotter.............
ellehh,setakat lepak kat Stulang takde maknenyee.

Sastri said...

macamana tak demam... tak cukup berendam dalam ayaq laut, berendam lagi dalam ayaq sungai... keskeskes...

van_derksen said...

butaseni.....
baru dok belajag blog, tak pandai lagi. Bukan golongan penulis pon. Issyyy malu nyerrrr...

butaseni said...

sastri............
ya betol.tapi demam 2 hari pun memang berbaloi.best gile.

van_derksen...........
alah,buat je.mana ada salah atau betol pun.lu punya blog,lu punya suke.

bunga rampai said...

Gembira melihat orang lain gembira. Saya senyum lebar menatap gambar-gambar.

Siapakah pemuda di dalam bot itu yang bertuala kuning di leher? ;)

Salam :)

amer zaman said...

salam kenal
(belum tahu mahu komen apalagi)

butaseni said...

bunga rampai..........
saya pun gembira bila orang gembira kami gembira hihihi

yg tuala kuning tu beach boy.kelasi bot tu.dialah tolong angkat barang2 kami.:P

amer zaman....
salam.trima kasih atas lawatan.

crunchyahcock said...

aku tugas kan hang untuk kutip nama untuk trip mancing nih!!
sebab ramai masuk blog hang nih!!!

dotterHMS said...

stulang? eh.... tolong sket ye???? kat pasir gudang ni ada kongkong laut.. ada pantai pasir layar.. ada perigi acheh.. ada pantai kg. pasir putih.. ada pantai telok kabung.. ada pantai senibong.. mana ko nak?? haaaaa... :)

butaseni said...

ahcock...........
aik,aku pulak.hmm bolehlah.sapa sapa nak p?

dotter.............
elleh balik balik mesti kau lepak stulang jugak :P

AzizulHafiz said...

terasa keseronokannya melalui gambar yang di lampirkan.. ;p

miss_tree said...

saat-saat tensi kalau buleh dok tepi pantai atau lepak ngn kawan2 best nih..

butaseni said...

azizulhafiz............
yang pergi tu laaagi rasa hhihihi
trima kasih sebab sudi lawat.

miss_tree...........
memang time tu semua tengah tention,macam-macam sebab.at last semua orang release :)

Edward Ott said...

cool pictures

Nunn said...

oihhh dah rendam air masin rendam pulak kat air tawar ....segar dan nyaman rasanya

Nunn said...

oihhh dah rendam air masin rendam pulak kat air tawar ....segar dan nyaman rasanya

orang kampung said...

berapa lama nak berendam daaaaa......hahahahahahahahahaha. cepat la update weyyyy....

butaseni said...

edward ott...........
cool pictures but it was sooo hot over there hehe

nunn...........
memang segar,sampai demam demam diorang .

orang kampung............
tulah ari tu orang ajak p sekali tak mau.ok esok aku update.

aku n dia.. said...

waaa sakan ya kamo berendam.. huhu

berkubang2 gk.. kain jga lek lok.. xkot monyet curik.. ni bkn cobaan.. ni betul2 hehehe..

ape pn musti gempak kn holiday ngan kengkwn.. ehekhekhek

lynda Up said...

First time pegi penang pun gi jungle trekking kat taman negara.. pegi 3 pantai... berenti paling lama kat monkey beach.. best kan!!