Thursday, March 13, 2008

GELLAAAAAAAAAAAPPPPPPPP!!!


ADUHHHHHHHHHHHH!!!!

Kemana harus ku suluh.Butakah spektraku??
Gelap......Gelap...........GElaaaaaaappppppppppp!!!!!!!

Bayang-bayang itu dimana mana saja.Dikiri bayang,dikanan bayang.Atas..bawah..belakang....bayaaanngg!!!!
Atau lampu suluh ku kehabisan bateri??

Atau Gerhana ini Kekal??


GElaapppppppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!


48 comments:

jinggo said...

aku ada pelita katak....
hang nak ka.......
tu saja aku mampu......
tak cukup untuk aku sediakan lampu suluh.......

Mak Su said...

waduh.. susah ni... cuba lihat dgn mata hati, kot kot dpt lht cahaya lain.

- G O R O - said...

Salam

Lampu ayam ada.
Nak pinjam?

Cahaya roket tak cukup kuat ker?

butaseni said...

jinggo...........
ruang yang besar ni perlu kalimantang,pelita katak tak cukup.

mak su............
terlalu gelap sampai hati seolah dibungkus

goro..........
bayang ni senang-senang saja hilangkan cahaya roket tu hehe

kerisLekuk7 said...

bulan jadi gerhana kerana di bayangi roket.....jangan lupa mata sebelah sentiasa mengintai.....bimbang kalau di cucuk oleh keris..

Pegawai Khalwat said...

Ya... stesen janakuasa pun hilang kuasa nampaknya.

Apakah kesudahannya?

Mimi Amilia said...

awat gelap ni?
dun worry..nanti ada sinar dihujung kegelapan.InsyaAllah

faridmw said...

salam..
napa lak gelap.. karen tak cukup ka.... atau menunggu cahaya bulan yang tak juga muncul tiba...

butaseni said...

kerislekuk7.......
aku taulah hampa bakal mendapat sinar baru bulan depan.tapi kat tempat yang sama jugak ada bayang yg menggelapkan

p khalwat..........
walau sebesar mana empangan tu.sekali bayang tu datang habis gelap.gelaaaaaaapppppppppppp!!

mimi.............
jadi bayang itu harus dihapuskan.

farid.............
bulan juga terlindung dek bayang itu.

bunga rampai said...

Salam,

Lampu suluh guna bateri cap apa ek? Gunalah yang rechargeable ;-)

Gelap lama sikit pun tak apa, boleh tido lama sikit, rehat ... kan bagus gitu sekali-sekala :-)

Btw,tak ada yang kekal - bayang 'kan hilang, gerhana 'kan berlalu...

Kemana harus disuluh kalau bukan pada hati ... ada yang kekal di dalamnya.

alan zed said...

sinis tapi kritis. :)

Puteri Cahaya said...

Kira orait ler, ada gak cahaya.. cuba dok kat plenet pluto tengok, baru la nak ternganga...
Kalau gelap mata, tak pa lagi, ada orang tunjuk jalan. kalau hati yang gelap???? herm???

butaseni said...

bunga rampai............
tapi bayng ini sungguh tidak menyihatkan.seolah satu virus.

alan zed............
kritis ya,sinis tak hehe

puteri cahaya...........
hahahaha hg tau,hg tak taaau
hehee u are sooo naiveeeee :)

artisticklytouch said...

nyah, kenapa nyah? y? y? uols fitting baju tak kena ke? cheongsam menjadi sari katanya

crunchyahcock said...

wei... sesat dalam cahaya ni...
laa patut la gelaaaaaappppp...tutup mata tu wat apa!!!

wanie_agk said...

apasal ni?

jaketbiru said...

hmmmmm..
pada fikiran saudara butaseni perlu tak kita bakar hati kita untuk mendapatkan cahaya itu kembali.. ? kita timbangtara nanti jika gelap nih semakin melampau..

blackpurple @ jowopinter said...

Kau lalu terowong ke bang?

Hehehe!

c.i.n.t.a said...

lor... hang lupa bwk torch lite ka?? he he he..

~hati2 dlm gelap.. mcm2 ada!! biar mata gelap asalkan hati kita x gelap.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

pelita gosolin nak?

CerminDiri said...

salam kehidupan,

alhamdulillah sini masih lagi cerah.
atau ini tajuk lakonan anda yang bakal datang?...

CerminDiri said...

salam kehidupan,

alhamdulillah sini masih lagi cerah.
atau ini tajuk lakonan anda yang bakal datang?...

Pegawai Khalwat said...

Khas untuk puteri cahaya.

Pluto la ni dah tak dikira sebagai planet lagi. Ia sekadar gugusan ais. Tak ada teras.

Sekian, terima kasih.

butaseni said...

art.............
gerhana di pulau pinang.semua tempat gelap gulita.

ahcock...............
ada orang tutup mata aku!!

wanie.............
geellaaaaaaaaappppppppppp!!!!

jaket biru.................
ya,bakar hati.kalau ikut hati bakar diri sekali.

jowopinter.............
trowong kat ipoh tu pun cerah gile lagi.ni dok ada didepan rumah.

cinta............
torch light bawak,bateri kong kot hehehe

watashi.............
jinggo dah offer dah,tapi tak cukup.

cermin diri...............
bukan jugak,sebab terlalu gelap sampai tak boleh blakon dah :(

pegawai khalwat...........
ni ada slot tv pendidikan plak dalan entry aku.hahahahaha

Sastri said...

hmm... mungkin gelap ini sementara... mana tahu, cerah di sebaliknya sebenarnya... :D

artisticklytouch said...

aku dah tahu siapa gelap wakakaka

m i n e r a l . . . said...

errrr bkn hang mmg gelap ka? jejejejej
errr gelap tu kadang2 indah...
tak caya?
ermm cuba tanya pendaftar nikah kawin jejejeje

butaseni said...

sastri..........
disebaliknya,kerosakan :(

art.............
ya ka?
mana hg tau ini orang?
aku rasa metarora ni lebih dari 8 lapis.hahahhahahahahaa

mineral..............
ya aku mmg gelap yg tak indah.pendaftar nikah?pegawai khalwat aku kenai hehe

tegezoot said...

Macam kuih lapis dah entri ang kali ni! dgn aku2 pun trasa sama! Abdullah Jones pun tak bleh cari makan dgn kelahiran entri tahap pujangga kesatria mistik ang nih!

butaseni said...

tegezoot..........
uih mestilah blajaq dari hang,hang idola.entry entry hang semua setaraf Plato.

maPieCeoFarT said...

gelap...
kalau hati gelap susah...
cahaya jiwa kan masih ada...
bia blackout skalipun...
trase terang slalu...
hahaha..
ape aku mlalut nih...
neway pic pokok tu cantik...
leh aku amik wat assignment...
ade nilai perspektif...
huhu.. =)

crunchyahcock said...

buta seni;
kawan kita sorang x kan bergelap gulita sebab ada 'cahaya'...hehehe

lindosh said...

masih bergelap lagik ke? beli mentol baru k? erks

butaseni said...

mapiecofart............
ambiklah,free of carge hehe
hati pun dah gelap nih

ahcock............
hihihihi

lindosh...........
mentol tu tak cukup untuk beri cahaya.geelllaaaaaaaaapppp!!

Anonymous said...

sbb cahaya tu lah bagi org banyak PANAS

tempat,waktu,bila....BUuusHh!

WAK

goboklama said...

apesal lak nih? Bagitaula terang2 prkembangan trkini kat saner,barula tak mendung perasaan kami di sini..

butaseni said...

anony........
cahaya apa tu?
ini cerita gelap,bukan cahaya.
kenapa dengan wak?

goboklama............
coverage takde,terlindung.
gepaaaaaapppp!!!

TV de LCD said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de LCD, I hope you enjoy. The address is http://tv-lcd.blogspot.com. A hug.

Anonymous said...

ooo...corry buta seni...
ingatkan "cahaya" itu yg dimaksudkan crunchyahcock....
sedih pun ada,happy pun ada,
aku(WAK)dah nak hijrah kl...HUhuuuu..
selamat tinggal kawan2ku...

butaseni said...

anony(wak)..........
hijerah itu pengorbanan......

.:HalogAmora:. said...

kau terkena sumpahan gelap kah.. TUAH?!

butaseni said...

halogamora............
bukan hamba seorang,seluruh rakyat melaka.

orang kampung said...

dlam gelap ada cahaya , kita yang tak nampak atau tak mau nampak. - sekadar memetik kata kata ibnu batuta.

walaumacam mana pun...sebab entry ni ada gambar sillohuetyg cukup buat aku teruja. aku suka shadow n light source macam ni. bukan senang nak dapat moment mcm ni.

anjang/orgkampung
p/s:- sib baik kedah sentiasa cerah....siang ada matahari malam plak bulan mengambang penuh. Sesuai dengan movie mamat khalid yang lepas " Kala Malam Bulan mengambang" :)

butaseni said...

orang kampung.........
haaa kalau hang nak tau nilah gambaq yang aku ambik depan rumah p Ramlee,gelap tak?

c.i.n.t.a said...

mana bateri x kong... asyik bizi je manjang.. hah hah.

butaseni said...

cinta.............
eh ayat ni macam aku kenal jee.ooooooooooooooooo kau rupanya.sembunyi identiti ya?!

CoffeeHoliC said...

indahnya
aku suka
sunray yang punya emosi dan bicara

butaseni said...

coffeholic........
hehehe tq.gelaaappppppp!!