Friday, November 16, 2007

Final Countdown :Devian Dogma (24/11/2007)

Masa sedang bergerak pantas,
Nadi pengarah juga pelakun semakin mengganda,
Tarikh persembahan semakin menghampiri jelas,
Pelbagai langkah dan gerak diperkemaskan untuk kepuasan anda.

Dengan tarikh persembahan tidak lama lagi,ahli kumpulan Bakawalee sedang sibuk membuat persiapan akhir untuk persembahan di Kuala Lumpur.Tuan pengarah dan juga tukang fikir,tukang reka dan tukang kerja belum puas memerah otak untuk menjayakan lagi persembahan Devian Dogma: Orang Minyak Mengganas.

Kami juga sebagai pelakon sedang giat untuk memperkemaskan lagi mutu lakonan,emosi dan penghayatan watak ditambah pula dengan langkah-langkah silat dan aksi-aksi stunt yang baru dan yang lebih mendebarkan.Setiap malam kami memberikan sepenuh perhatian dan tenaga untuk meningkatkan dan memperbaiki lagi lakonan dan pergerakan tanpa mengira penat.

Aksi pertempuran diantara Jamrud dan Tejo.

Surti yang berang dengan kebodohan Jamrud.

Pergaduhan Jamrud dan Tejo dihentikan oleh sebuah lembaga.
(siapakah dan apakah lembaga itu?saksikan)

Kepada rakan-rakan maya ku yang berada di sekitar Lembah Klang,kami Kumpulan Bakawalee yang dianggotai oleh Pegawai Khalwat,Butaseni,Jinggo dan Tegezoot ingin menjemput anda semua untuk hadir menyaksikan persembahan kami disamping menyokong dan memeriahkan lagi teater Malaysia.

Tempat : Taman Budaya Kuala Lumpur,Jalan Bandar.
(Bersebelahan Balai Polis Trafik)
Tarikh : 24 November 2007
Jam : 8:30 malam

MASUK PERCUMA

Kami sangat berharap agar rakan-rakan maya kami turut bersama dalam perjuangan kami.Kami juga berharap agar dapat juga kita bersua muka.

ps:Kepada rakan-rakan blogger,kami menyediakan cenderamata khas yang terhad untuk anda.

39 comments:

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

cenderahati terhad utk blogger ke?
nak satuuuuuuuu.....!!!
tp watashi takleh pegi...
ahahaha
jauhhhh

lindosh said...

nak pegi tapi jauh sangat la eheh

Rozie said...

tiket kapal terbang free utk blogger obesi x da ka???

butaseni said...

watashi............
alaaa kesiannya hehehehehe xpa tahun depan kami tour kat town chek pulak nooo.

lindosh.........
mai mai,dijamin tak menyesal :D

rozie............
tiket kapal terbang tak boleh,pos cenderahati boleh hehehe

blackpurple @ jowopinter said...

Aku akan datang tengok, insyaAllah. Harap-harap tak ada aral yang melintang.

Tahniah!

Mak Su said...

sori butaseni, tak leh tengok, ada kenduri kawen anakbuah mak su ler 24/11 ni.... tapi adiah nak gaks... wink wink

IndahSakura said...

InsyaAllah..kalau tiada aral,
saya akan hadir nanti..
tunggu taww :)

KAMATO said...

Tahniah brother, teruskan

butaseni said...

jowopinter.....
bro,kitorang harap sangatlah kau datang.nak jumpa Van Damn :D.try best bro.

mak su.............
alaaahhh mak su,ada kenduri pulok.hehehe hadiah kami akan bagi by hand mak su hehehe

indahsakura.........
ya ya datang tawww

kamato........
jangan tahniah lagi bro,belum selesai lagi,tengah presure ni hehehe.yeah show must go on!tq bro.

zeqhtyramli said...

Butaseni...fuyoyo...mantapnya. Dalam gambar pun nampak lakonan yang HEBAT Hehehe Jamrud yang ganteng..HEBAT! InsyaAllah akan ku sampai untuk gegarkan Taman Budaya kL..HAHAHHAHA ;)

Sastri said...

errr... pasti ke yang dibayangkan van damme tu serupa van damme... keskeskes...

nak adiah gakssss... :p

Nezjoe said...

insyaAllah
kalau aku free
aku pergi dude
nak juga jumpa hang and the gang
:)

Nunn said...

brader ada cenderamata khas utk bloger (ceh ceh ceh macam terima anugerah khas je ni) insyaAllah kalau masa terluang wa turun sana...

bunga rampai said...

Saya akan menonton, insyaAllah. Bawa satu kompeni lagi :)

Salam.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

ala...boleh la en buta seni..
wowowow.watashi nak jugakkkkk...
**hana lompat setempat

wanie_agk said...

aku ingin sekali untuk lihat persenbahan korang. insyaAllah, kalu tak ada hal..

alan zed said...

the best thing in life is free. cenderamata khas sgt tempting. hehe.

::QasiehFirdaus:: said...

uh.. takot tgk muka surti

Danisha said...

Mak ai, Jauh tu dek non. Kedah tak nak mai ker? Confirm cek pi....

Tapi cek tetap menyokong ang n the gang dari utara ni.....

Jadi cek akan meng war2 kan pada kengkawan cek di sekitar sana supaya memeriahkan acara tu.....InsyaAllah....

Go...go chaiyo.....

DiaHarris said...

syoknya...
beshnya.....
jelesnya kat sesaper yg dapat pegi...
*jeles jeles*

u, tak ingat ker yg adik i nk tawen 25.11.07? jumaat tu i dh blk kg. u guyz ada kat sini dari hari aper? mana lar tau blh dtg before that. see, betapa i gigih nk bersua muka ngan u.. hheehee... dan eheemm.... cenderamata skali.. nyeheehehee..

eh, tp serious, mn lar tau blh jumper awal ker kan..;p

let me know ya!

butaseni said...

zeti............
mai chek mai.mak hang ajak kami p makan kat seremban ka?uiiii awat jauh sangat.ajaklah p johor hahahahaha.melawak jaa.jadual kami tight lah zeti.kata kat dai tq,kim salam dia skali,k

sastri...........
hahahahah van damn lah tu,sebijik :). nak cenderahati ek?datanglah dengan van damn,k

nezjoe.............
dude,kau jangan tak datang.aku teringin jugak nak jumpa future rock star hehehe

nunn.............
ya,hadiah tu mcm anugerah jugaklah.turun bro,k

bunga rampai.............
:) dulu nak ke tanjung tak jadi kan?haaa sekarang kitorang buat kat sana lak :D

watashi..........
wah comelnya hang lompat hahahaha

wanie...........
mai mai tak rugi duit tol federal highway hahaha

alan zed.............
ya memang kami tempt hampa hahaha datang ye bro.

qasiehfirdaus.............
orang minyak?

danisha..............
alaaa kedah kami dah tour dah.tahun depan pulak ok?

dia harris............
alaaa tak boleh datang ek?huhu haa kami bertolak jumaat pagi,malam tu kami adalah :D
call ek.u take my YM add paparoach_wan@yahoo.com then i give u my number,k :D

- G O R O - said...

Out-stesen la teman.
Org utara datang KL.
teman plak kena pegi utara.

Hari JUmaat malam sabtu kalo boleh jumpa cantek jugak.

Aku dah add dekat YM.nanti kasi phone number.

arianna adrizal said...

menarik. tp cam ada unsur mistik je pementasan ni. tang tu yg lemah tu..

Pegawai Khalwat said...

Hang memang dasat, ramai yang akan mai nanti ni.

Tangan atas, tangan bawah, tangan atas, tangan bawah.

butaseni said...

goro.........
ok,mai lepak dengan kitorang kat hotel.malam tu kontek aku.

adriana adrizal...............
don't judge the book by its cover.teater adalah satu media untuk disampaikan mesej kepada penonton.kita harus tonton,fikir dan nilai sendiri sebab apa si pengarah buat begitu begini dan devian Dogma kaya dengan metafora untuk anda fikirkan.

pegawai khalwat............
read my lips...............

Wira Nordin said...

salam...insyaAllah akan hadir..memerhati dari jauh..
tegur-tegur la ye

ninadewe said...

i thought i've posted a comment here..
tgk2 xde.
pelik.
neway, nak dtg.. tp jauh sgt..
nak cenderahati..
boleh pos ke indonesia x?
klo boleh, nina btau alamat rumah kat e-mail cik butaseni.. meh, address mail.. cepat..cepat..

akirasuri said...

Woah!
ganteng banget incet butaseni :)

Maaflah tak boleh hadir.
Tapi, insya-Allah doa akan sentiasa mengiringi persembahan korang.
Moga sukses dan dipermudahkan segala urusannya :)

Ceera said...

my new address, sila la tukar sekali kat ur link, sori menyusahkan... hehe... huruf e jadi number 3, dan huru o jadi kosong... okey???

http://c33ram00n.blogspot.com

butaseni said...

wira nordin...........
sila sila,tapi janganlah tengok dari jauh jke.tegurlah kami,kami mana nak kenal kalau dari jauh.

nina............
ya,kamu sudah lama menghilang.nak cenderahati?

hehe meh sini alamaty

psyfool789@yahoo.com

akirasuri........
laaa tak boleh datang?
try lah ek

ceera...........
ok.datang tgk show tau.

Ceera said...

scary nye tgk muka surti tu... =P

jinggo said...

tangan atas tangan bawah.......
tangan atas tangan bawah.......
tangan atas tangan bawah.......
tangan atas tangan bawah.......

m i n e r a l . . . said...

wei apa pasat lu bikin 24hb... aiyakkk itu vietnam kitchen mau launching....
itu tempat wa tau... free ka...wa manayk suka brg free jejejej...

kalau diizinkan tuhan wa pasti sampai... tp macam mana mau tahu tuan buta seni mana satu... aiyakkkk....wa kena bawak sigboard busat punya ini macam... nnti br org kasi wa gift blogger jejejje..

apa-apa pun semoga berjalan lancarrrrrrrr itu persembahan... sure wa nk gi.. pasti pasti.. wa hentak itu vietnam kitchen... sampai wa leh smpai sana... zassssssssss

nelly berry said...

i wish i could go. but i'm not around during that time.

tak pernah tgk teater pun...teringin but mayb next time la.

all the best!
keep on rocking babeh.

Izariza said...

Adehh .. saya ada agenda pula di Conlay Tower sepanjang hari (8.00 pagi - 7.00 malam) Esoknya agenda bersambungan lagi .. jadi malamnya perlukan rehat yang cukup. Kalau tidak, mahu juga menumpang tonton... :(

13may said...

kalau tak pi..buleh dapat cenderahati dak???

hahha :D

Sufanasrin said...

alahai,ni yg x best pilih tmpt keja luar kl nih..
neway, gudLuck la eh.. =)
(baru skrg tinggalkan jejak di blog anda..)

amirahsyuhada said...

alaaaaaaaaaaaaaaaa....kat kl...isk..isk..kaalulah dpt tengok...isk..isk..sedih ni...amacam..harap..semuanya berjalan lancar

butaseni said...

ceera..........
haaa memang scary.jumpa live u tak larat nak gelak dengan dia

jinggo..........
awat ni?

mineral...
ya ya kau hentak vietnam kitchen tu,ok

nnelly berry............
haa kena tangok.

izariza..........
hehe takpe tak pe,rehatlah.

13MAy..........
hang punya pasai,boleh.nanti balik penang aku bagi hang hehe

sufanasrin.........
tq.tq jugak sebab lawat dan tinggal jejak.

amirahshuhada.............
allaaaaaaaa :(