Wednesday, September 5, 2007

Beli Burger Kena Speaking

Baru-baru ni, aku berbincang tentang projek terbaru dengan beberapa rakan dan juga pengarah teater aku di pejabatnya.Kemudian tuan pengarah aku tu terasa laparlah pulak,maklumlah dia memang setiasa sibuk dipejabat,kesian dia.Lalu dia menelefon seorang lagi sahabat
yang belum sampai untuk mengirim makanan.

Tuan Pengarah : Hello Sahabat tolong belikan aku burger teloq satu.Kurang meyo,Buleh?

Sahabat Itu : Ha boleh, tu je ka? Egg Benjo lah tu?

Tuan Pengarah : Bukan benjo, burger teloq.

Sahabat Itu : Kalau burger teloq tu benjolah.

Tuan Pengarah : Dak,burger biasa taruh teloq,paham?!

Sahabat Itu : ooooooooooooooohh,lain kali bagitaulah burger egg.Baru brader burger tu paham.

Maka tuan pengarah pun diam dengan muka bengang.Kami yang lain gelak terbahak-bahak.
Moral cerita ini,kalau nak beli burger kena cakap omputih baru brader burger paham.hehe

46 comments:

Nezjoe said...

kah kah
korang semua 'bahan' pengarah tu!
pergh!

btw, asal usul nama benjo tu asal daripada mana ek?
benjo?
dalam wikipedia ada tak agak2nya?

:: dotter.hms :: said...

he he he...

kena kuarkan dictionary utk order makanan lak nnt..

butaseni said...

ha memang,kitorang selalu jadi bahan dia.dalam senyap dia tu.hihi
a'ah ek,benjo.aku nak cari jugaklah.

dotter..........
hahaha kang brader burger tu pun blur hehe

alan zed said...

awat x burger special terus ? hehe. :)

- G O R O - said...

Abang

Kasi dua keju burger boleh?

Teringat zaman jual burger dulu.

Mak Su said...

tsk tsk tsk... susah ler aku nak beli burger, aku english tak pass... tsk tsk tsk

blackpurple @ jowopinter said...

Huh! Bengong sekejap aku baca cerita kau ni!

Rozie said...

elok2 tak konfius...tiba2 jadi konfius!!!

butaseni said...

alan zed...........
hehehe tiba tiba kau order 'burger istimewa',mesti konfius berok brader burger tu hehe

Goro.........
hehe mesti english hang power lepas jual bueger tu hahaha

mak su.........
heheheh kalau macam tu kena suruh member saya tu pegi order hihi

jowopinter.......
hahaha aku yang nak tumpang order pun jadi bengong malam tu.terus tak jadi order,makan nasi kandaq je hahahaha (bina perut)

rozie..........
hahahaha mamat tu punya pasallah,sekarang kitorang nak beli burger pun kena pikir betul-betul nak order mcm mana,kang salah lak hehe

Iman Mawaddah said...

Nasib baik tuan pengarah tu tak cakap, belikan roti bulat berbijan kapit dua, dalamnya letak telur mata kerbau..huh melayu abis..

::QasiehFirdaus:: said...

hahhahahahhaha.. rakyat malaysia sudah maju.. majukah? :P

Nunn said...

Oohh.. klu kat tempat aku, namanya burger special tuh :D

miss_tree said...

Erkkkk..saya pun mcm Che Alan..
Kalau burger yg ada daging+telur mata kerbau @ daging dibalut dengan telur dadar itu dipanggil BURGER SPECIAL.
Bukan memang itu ke nama dia?
And memang panggil special tau Che Butaseni..bukan istimewa.

;p

akirasuri said...

oh!
macam ni susahlah saya nak beli beger..
kita tak reti ckp omputeh :D
hahak..

Sastri said...

aaaa... lama dah tak pekena burger mcm tu... selalu beli yang segera punya... nak cari la nanti... huhuhu...

bunga rampai said...

Salam,

Kadang tak ada selera makan, cari burger tepi jalan - memang sedap! Lagi-lagi 'burger spesel' :)

butaseni said...

iman mawaddah.........
hahahaha lepas ni saya call sahabat tu pesan macam tu,tengok apa yg dia bawak haha

qasiehfirdaus..........
uuuuuuuuiii majuuuu.merdeka!! :D

nunn.........
aik,tak de chese mana kira special.sini kau special siap ada ubi kentang lagi di dalam hihi

miss_tree........
hehehehe agaknya kalau kita order burger istemewa mesti brader tu ikat dengan reben hehehe

akirasuri...........
haaa kena blajar sikit,cuma untuk beli burger hahahaha

sastri.......
saya rasa burger kat gerai mcm tu pun dah kira segera,segera macam mana lagi yang awak selalu beli tu?dalam vander machine ke?hehehe

bunga rampai.........
haaaaaaaaaaa ayat tu baru betul.'spesel' english yang dimelayukan.baru dua-dua faham hahahah

Pegawai Khalwat said...

Kalau order kat McDonel lepas ni aku nak minta satu set MekNilai MekBesar.

.:HalogAmora:. said...

habaq kat bos hang,burger tu makanan omputih nk order pon kena la ckp bahasa depa hehe..

butaseni said...

pegawai khalwat..........
ooooooooo ya ka?hahahaha
macam mana nak order filet-o-fish?nak kata lagu mana dalam bahasa melayu?

halogamora...........
hahahahahaha lepas ni kena buat kursus bahasa inggeris khas untuk brader-brader burgerlah kalau mcm tu.

Puteri Ezza said...

Hikhik, saya gelak sorang-sorang baca entri ni dan komen-komen daripada kengkawan Buta Seni :-D
...............................
Eh, saya bukan Exco Kerajaan Negerilah. Saya kuli aje. Buat kerja part-time dengan mereka. Hikhik.
...............................
Hujung-hujung minggu ni tak ke mana-mana ke? Meh la datang Sabah.

miss_tree said...

Burger ikat ngan reben?
Mungkin jugak tuh..
Hikhikhik..

butaseni said...

puteri kinabalu
haaa memang plan nak pegi sabah,ni tangah beratur nak beli tiket hahahaha

miss_tree......
yelah dah burger istimewa,kalau tidak tak istimewalah hahahaha

wanie_agk said...

mari mendaulatkan bahasa omputih!

Sastri said...

ada ke burger vending machine? segera yg sas maksudkan tu mcm burger macd tu... yg ni selalu sebut burger tepi jalan... :p

Ku Keng said...

Dengan ucapan Ramadhan Karim. Semoga Ramadhan tahun ini terbaik dari yang terdahulu, bagi kita semua.

crunchyahcock said...

ape oder burger... order kuih raya laa... dah dekat.

butaseni said...

wanie.............
hehehe perli nampak hahaha

sastri...........
eh jangan main-main,nak order situ pun kena speaking tau.hehe

tuan keng...........
amin.trima kasih

kuih raya mak aku buat,tak payah order.

Anonymous said...

Tidak ku sangka....kawanku buta seni....

butaseni said...

Ya,buta segala buta.
siapakah gerangan?

goboklama said...

My peveret tuh banjo or benjo? dari mana lak asal-usulnya ek?

butaseni said...

goboklama.......
ntahlah,nama orang kot.John Benjo yang mula-mula buat burger telur.

jinggo said...

sapa la yang tak tau beger teloq tu....???
kesian betoi.........

butaseni said...

jinggo......
sapa lagi,food indian tu lah

arianna adrizal said...

peniaga berwawasan kot.. heheh

ann said...

pesan burger juga ada ceritanya....

hahahaha... :D :D

butaseni said...

arianna.........
ya memang betul tu.diorang menang ada wawasan sendiri sebab tu diorang berniaga,cari rezeki hahal dgn titik peluh sendiri.

ps: ramai jugak peniaga burger yang berpelajaran tinggi.ada degree.jangan pandang mereka sebelah mata hehehe

ann...........
adaaa,cacing dalam tanah pun boleh buat cerita.hehe

tegezoot said...

apa da hal burger pun mau gaduh! Burger kalau translate melayu bunyi apa plak???

butaseni said...

tegezoot..........
roti kapit teloq hahahahahah
betoi dak?

m i n e r a l . . . said...

waakakakakakkakakakakkaka....
cam order roti paper {roti canai} kt kedai mamak, kalau cakap roti kertas sure mamak cakap takde, wakakakakka sambung gelak jap.

Ceera said...

kah kah kah...
burger egg, 1st time saya dengar, muahahaha... nak gelak guling2 jap. =P

butaseni said...

mineral.........
hahaha kalau cakap roti bomb,mesti terbeliak bijik mata dia haha

ceere........
hehehe 1st time dengar?kat sana diorang panggil ape?

:: dotter.hms :: said...

Erm...

Excuse me, can u please make a chicken burger for me?? I'm so hungry rite now..

Betul lah kata miss_tree tu, burger special not burger istimewa. he he he. apalah yg berbezanya tu.. he he he.

Anyway, kalo g McD mmg nak kena ckp McChicken. Kang kalo McAyam, kena lak cari kat Makcik Duduk (MekD). Kui kui kui.

~Weiii.. makcik duduk tu bisnes lagi x eh? Aku cam rindu je dgn nasi dia yang singgit tu.. He he he..

faridmw said...

salam kenal..

selamat berpuasa...
kalau disebut masa bulan puasa mmg sedap.. sedap ker?

butaseni said...

dotter..........
hahaha aku dah sepuluh tahun tak teringat kat mak cik duduk tu.kau ni tibe-tibe je hahhaha

faridmw.............
salam bro,
bulan puasa kau sebut apa pun dengar sedap hehehe

Dorset said...

Keep up the good work.