Sunday, September 2, 2007

Lagi Lagi Tagged:5 Benda.....

Aku di Tagged lagi oleh Puteri Ezza.Lama-lama blog aku cuma dipenuhi dengan Tag hehehe.OKlah memandangkan aku agak free ari ni walau pun boss aku buat ramai suruh datang office jugak(perabih letrik).Behold............

5 benda dalam handbag (aku lelaki tak pakai handbag,jadi aku ganti dengan backpack aku)
  1. Sketch book kecik dan alat lukisan yang simple (mcm Jack dalam Titanic plak hehe)
  2. Skrip teater(kalau dah dekat show tapi tak hafal-hafal lagi hehe)
  3. Charger handphone(sebab PDA aku ni memang cekik bateri,kejap je tinggal 1 bar)
  4. sun glass
  5. Earphone (bila boring menunggu sesuatu,aku layan lagu MP3 dlm handphone)
5 benda dalam dompet@beg duit saya
  1. Kad Pengenalan baru yang dah terkopak (qualitinya hampeh)
  2. Name Card (nak bagi kat orang hihihi)
  3. Lesen memandu
  4. kunci Kreta spare
  5. 5 jenis Kad Bank (yang tak pernah ada duit dalam semua account)
5 benda faveret dalam bilik
  1. 4 Album DVD yang dah penuh melimpah (malam sebelum tidur layan DVD dulu)
  2. Majalah(art,pentas,sukan,movies dan games) dan juga komik
  3. Koleksi patung-patung Star Wars (kalau kira balik berapa aku spend utk beli menatang ni semua,boleh kawin hahaha)
  4. Koleksi botol-botol perfium aku (penuh almari,nak buat apa dgn benda ni aku pun tak tau)
  5. Bantal busuk aku yang empuk
5 perkara yang nak saya lakukan sebelum tak boleh lakukan.....
  1. Bungee jumping dari tempat yang tinggi seperti KLCC
  2. Terjun dengan payung terjun dari atas kapal terbang ke atas padang hehe
  3. Berlakon Filem Purba/Aksi (kalau tak dapat cerita mcm tu,Baywatch pun jadilah hahaha)
  4. Menonton Manchester United main di Old Trafford
  5. Bercuti di Hawaii
5 perkara yang sedang dilakukan..
  1. Purak-purak taip nota untuk student aku,padahal tengah taip entry ni hihi
  2. Sambil dengar MP3 PDA aku (sekarang ni lagu U2 walk on)
  3. Purak-purak sibuk bila student aku masuk bilik nak suruh betulkan lukisan diorang hihi (woi,sabtu duduk rumahlah woi)
  4. Tengah tunggu boss aku masuk bilik,nak mintak nescafe 3 in 1 dia (ngantuk,semalam diculik oleh kawan-kawanku ke Karaoke sampai pukul 3 pagi,diaorang cuti ari ni bolehlah)
  5. Tengah chatting Ym dengan ex housemate aku kat ITM Shah Alam dulu (dia sedang maki aku sebab tak datang wedding dia haha,jauh tu bro)

ya,selesailah sudah hutangku dengan Puteri Ezza,nanti saya buat Mak Su punya ek hihihi,Susahlah nak lukis bunga hehe.Tak larat lak pulak aku nak mengetag orang,dah tak tau nak tag sape dah.Sape-sape rasa nak buat,buatlah. :D

27 comments:

Iman Mawaddah said...

Hehe..saya pun baru selesai hutang. Peminat Star Wars rupanya hehehe

Rozie said...

yea...yea!!
aku dh sampai Old Trafford dulu!!!

akirasuri said...

hahak..
ada bantal busyuk jugak rupanya :p

:: dotter.hms :: said...

~~ooo... romeo ini masih lagi berkepit dgn bantal busuk ye??

~~sebusuk mana bantal ko tu??

~~patut lah aritu hang 'bau' lain mcm aje.. hahahaha!!!

~~lllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrriiiii...!!

::QasiehFirdaus:: said...

uh...

ade similarity di situ..

sama2 simpan kunci dlm wallet.. :P

miss_tree said...

Wahhh..nak bungee jump jugak..
Tp nak buat kat New Zealand..
Impian nih since sekolah lagi..
Tah bila lahhhh ada peluang ni..

butaseni said...

imam mawaddah.......
dalam blog pun kita boleh berhutang ek?ya saya memang minat dari kecik-kecik dulu.Dulu masa kecik saya dah kumpul action figure ni dah banyak,hampir complete(version 80 an),pastu bila dah masuk darjah 5-6 mak saya kasi kat budak budak macam ang pau,tention.bila dah masuk ITM dulu banyak duit(biasiswa hehe) saya kumpul balik sampai sekarang.lepas geram hehe

rozie.......
:P one day rozie, one day ....

akirasuri.......
hehe itu istilah je,padahal bantal bersih dan wangi yang saya selesa.hehe

dotter......
sapa romeo?:P

qasiehfirdaus.......
hehe ya,penting tu.manalah tau kunci hilang ke,jatuh dalam longkang ke,tertinggal dalam kreta ke.kan senang hehe

miss_tree.........
new zealand ek?menarik idea kau hihi nak tirulah.

Mak Su said...

kena tukar nama gamaknyer, blog kena tag... alah, tak yah lukis bunga... tampal je bunga kat blog ni

- G O R O - said...

AKu nak pergi Ashburton Grove.

Bungee JUmp? ISk..

Join Putera leh gi kutub...ha3

Sastri said...

hmmm... byk perfume ek? suka tukar2 agaknya... :p

goboklama said...

ishh,jgn dibuat bila bungee jump,innalillah kat situ gak,bahaya tuh!! Perfume2 tu hadiah dr gepren9 ye? ;p

butaseni said...

mak su..........
betul ni?tampal je?hehe wokeh.on the way.

Goro...........
mane tu?hang nak p mana?
ya memang aku gila dengan bungee jump.tp setakat ni yg rendah-rendah sajalah.
putera?hahahaha dah tua bangka ni putera apa lagi hehehe

sastri.........
a'ah tengok mood.kalau marah pakai yg kuat hahaha

goboklama..........
hehehe kalau nak innalillah kat depan PC ni pun boleh hehe.
eh mana ada,saya beli lah hehehe
:D

blackpurple @ jowopinter said...

Taip nota kunun...ha ha ha...

Kau ni memang sesuai kalau menjawap tag...ha ha ha...

Pegawai Khalwat said...

Oi... takdak idea habaq sajala takdak idea.

Purak-purak jawab tag kunun.

Ho ho ho!

butaseni said...

jowopinter.....
hahahahaha
dah nasib aku asyik kena tag nje memanjang,lepas ni aku nak taruh shield.

pegawai khalwat.........
hang tau?hanng ttau?hang tak tau!!
idea banyak hehehe tungguuuuuuuuu.
hang nak cerita apa?

miss_tree said...

NZ best..memang ada special place utk bungee jump.
Sila belanja flight ticket saya ke sana..
Hehehehehehe..

akirasuri said...

ececece..
nak kaber machos :p
erk..
masyem tak bantal bucuk awak tu :p

kamaruladli said...

jack dalam Titanic? jadi siapakah miss Rose anda? woha!

butaseni said...

miss_tree...........
blanja?takde hal.bila?

akirasuri.........
eh tiap tiap minggu basuh tau.wangi je.peta semenanjung pun tak de tau hehe

kamaruladli.........
hehe dalam crita aku ni terbalik lak,jack masih hidup,rose pulak yg mati hehe

miss_tree said...

Kalau nak belanja bila-bila pun buleh..
Hehehehehhehe..

Ceera said...

haruske ada bantal busuk itu, bape tahun nye bantal tu???

butaseni said...

miss_tree........
ok,esoklah kita p hahaha

ceera.........
eh harussssssssss nyah.bantal tu dari i study kat ITM dulu.sekarang ITM pun dah jadi UiTM hehehe.tapi tiap-tiap minggu basuh,ok.

Puteri Ezza said...

Hikhik, tenkiu bebanyak ye sebab sudi sempurnakan tag. Jangan marah ye sebab saya tag awak hari tu. Ngehehehe, nak minjam bantal bucuk tu boleh tak?

rena said...

saya datang sini.. hihihi

butaseni said...

puteri ezza............
eh tak marah aih hehehe,nak pinjam?ambiklah,wangi tau

rena..........
welcome back

ann said...

oh! pura-pura type nota utk student tapi type enrty?

hahahah! lecturer yg pandai pura-pura LOL

butaseni said...

ann.........
pura-pura nak hidup hehehe
kalau nak ikutkan boss aku tu,sampai bila pun nota tak akan siap.ada sajalah nak kena edit.jadi purak-purak lah hahaha