Wednesday, August 8, 2007

Tagged:21 Things I Want In a Lover.

Sedang aku sibuk tahap dewa dengan kerenah student dan boss aku,aku rehat sekejap sambil buka blog aku...toing!! aku ditag dengan kijam oleh The Optimus Nezjoe.Aduh,pagi sibuk dengan preparation Fashion Show kolej aku, malam pulak sibuk dengan bangsawan Raden Mas.Dua-dua show weekend ni,mati aku.Dah lah tu tajuk ni yang aku tak gemar nak tulis nih.
Apa boleh buat..................
  1. Memahami aku sebagai seniman yang buta seni hehehe
  2. Sentiasa supportive dalam apa yang aku buat(aku pun akan buat benda yang sama)
  3. Setiasa ada di front row bila aku di atas pentas.
  4. Pandai jaga aku dan hati aku.
  5. Tidak berkira.
  6. Tidak kisah dengan aku yang ultra heavy smoker ni.(macam Nezjoe)
  7. Sentiasa ada bila aku boring,nak pergi mana-mana.(tidak terperaaaaaaaap je di rumah terutamanya on the weekend)
  8. Meminati benda yang sama spt muzik,movies dan aktiviti(aku tak kisah kalau dia minat Liverpool hehe)
  9. Tidak kekok bergaul dengan kawan-kawanku.(i would do the same)
  10. Menghormati ibu bapak aku dan family aku.(i would do the same jugak)
  11. Berfikiran matang, senang berbincang.
  12. Menghargai aku,apa yang aku lakukan untuknya dan pemberian aku.
  13. Pandai bahagikan masa dengan kerja,keluarganya dan aku.
  14. Menjaga keterampilan diri.
  15. Tidak mudah mendengar cakap (fitnah) orang.(sebab aku selalu digossip) hehe
  16. Rasional dalam menangani masalah.
  17. Bijak menasihati bila aku buat salah(bukan brok brek brok brek)
  18. Tak mudah merajuk,kalau merajuk pun tak berpanjangan (aku tak pandai pujuk dan mengurat hehe)
  19. Boleh bergurau (bukan sensitif tak tentu hala)
  20. Tak ada connection dengan ex boy friend(s) (pantang tok nenek aku)
  21. Boleh menjadi kawan rapat/bestfriend/isteri/soul mate sampai bila-bila.

Fuuuuuuuuhhhhhhh penat.Harap terjawablah sudah persoalan mu Nezjoe.Memang susah nak jumpa dengan yang sempurna macam ni,itu semua ketentuanNYA.Aku akur saja.

hehe Sekarang giliran aku pulak mengetag,calon-calonnya:

  • Jinggo
  • Pegawai Khalwat
  • Mak Su
  • Jowo Pinter
  • Puteri Ezza
  • Akirasuri.

Jawab jangan tak jawab..........................

32 comments:

Nezjoe said...

takde pun!
tak kira macam ni!

kamarul said...

ntahnye! takde pon! huhu

butaseni said...

wei,tadi masa aku tgh taip boss aku (dekan) panggil,aku terkejut lalu tertekan enter.terus keluar entry ni,huhuhuh
kejap dok buat lain.

akirasuri said...

erk?
hahak.
nyah, ngelat ke ni nyah?
:p

Mak Su said...

tajuk jer?

butaseni said...

akirasuri dan maksu.........
haa ini baru betul.kalau ikutkan hati memang nak mengelat hehe

tegezoot said...

sah ang memang memilih! ada kesinambungan bila ikut ang pi shopping barang.. memilih!

Pegawai Khalwat said...

Tambah lagi satu. Boleh tahan dengan pertunangan segera.

Psss... tag aku? Minta maaf la aku nak jawab. Aku dah ada isteri, tak mencari lagi. Buat apa nak atur kriteria lagi.

butaseni said...

tegezoot..........
hahahahahaha memang aku memilih gila nak beli baju,akhirnya semua orang shopping gila,aku pulang dgn tangan kosong.bab ni pun aku mungkin memilih,sebab nak hidup dgn orang tu sampai bila-bila bukan main-main.Aku bukan mcm seorang tu,wanita diciptakan untuknya,senang gila dia dapat pasangan :)

pegawai khalwat.......
hah?pertunangan segera?apa tu?
nasib baik hg kata macam tu,kalau budak sabah tu megurat hg mcm mana?hehehe

artisticklytouch said...

wei aku pun tag hang, jadi hang kena buat lagi 21 things lagi ha ha yang nombor 20 tuh aku suka!! ha ha hush puppies..

- G O R O - said...

Pilih2...

Jgn xpilih...

Semoga dipertemukan hendaknya...

akirasuri said...

adeii.
kena 'tanda harga' ke?
uwaaa..
nyah kijam. kijam.
hahak.

*mudah-mudahan dikurniakan zaujah [isteri] seperti yang nyah harapkan, amin. :)

jinggo said...

fuhhhh.....
napsu.....
boleh tahan...
yang beriman tak dak ka.........
op lupa lepas kawin pon boleh ajaq.....

butaseni said...

art..........
aku tulis 21 pun si tegezoot dan pegawai khalwat dah kata aku memilih,hg nak suruh aku tambah lagi 21.hmm alamat andartu lah aku.
hehe yg no 20 tu bukan ditujukan utk dia saja,ia general.bab dia tu bagi aku takde mende.kekalahan Man Utd lagi mengecewakan aku.haha

goro.........
hehehe ui mesti hehe.

akirasuri........
jawab,jangan mengelat ye nyah.hihihi

jinggo...........
Beta raja,beta punya sukalah beta punya nafsu.
hang jangan cakap banyak,jawab!

Mak Su said...

mak su dah luper ler kriteria tu... sebab mak su dah terkawin ler.. camno ni?

miss_tree said...

Che Butaseni..
Nak 'vandal' comment box ni bleh??
Hehehe..saje je..mata blom ngantok lagi~

1.Sy lagi lah..buta+pekak+bisu seni.
2.No prob.
3.Bila dh abis show,sy bg standing ovation lg..
4.Beress..
5.No hal!
6.I'll make you stop. Haha.
7.Kalau ada kelas tambahan mcm mana? :P
8.You'll Never Walk Alone!!
9.InsyaAllah if u'd do the same. Ewah!!
10.Of course lah..
11.Takde hal lah yang ni..
12.Same goes to u..
13.I'll try..[bad time manager!]
14.Alright.
15.I SUE SAPA YG SEBARKAN GOSSIP TU!!
16.Org matang, insyaAllah akan rasional.
17.Kalau buat salah, Chegu rotan!!
18.Sila pujuk diri sendiri kalau merajuk.
19.Tp bergurau biarlah berpada,ok?
20.I xde ex..so no hal.. :D
21.Fuhhhhhhhh... no komen! hahhahhha..

Gurau-gurau je nih...
Jgn ambik hati ok...
:)

Selamat berFashionShow!

Mimi Amilia said...

Ehehehe,
Semoga berjumpa your true lover. amin...

Nezjoe said...

*off topic jap

you'll never walk alone!

dua hari lagi!
wahahahahahahahahaha

blackpurple said...

Oit..oit..apasal kau tag aku? Aku ada immuniti la...ha ha ha...

CahayaHati said...

Hmmm....lambat lagi la nak dapat adik ipaq nampak gayanya...
Kirim salam orang kampung.

Sastri said...

waaa... begitu ek pilihanmu... :D semoga bertemu juga dengan si dia yang mempunyai ciri2 yang disenaraikan itu... :D

rena said...

mendoakan agar kamu bisa ketemu dengan yang memiliki 21 itu.. aminn..

goboklama said...

macam cerewet je bunyinya tu,heheh. :)

kamarul said...

ahhh... satu ketika dahulu aku juga seorg perokok tegar..
errr, jiwang sgt ke kalo berenti psl aweqs? hahaha...

butaseni said...

mak su..........
hehehe tak nak buat pun takpe,saje nak kejutkan mak su.

miss_tree...........
hehehehe cayalah sama lu,siap jawab lagi.tq.

mimi amilia.......
:) amin.nampak mcm rumit je hahaha

nezjoe............
i walk alone man hahahaha
but still glory! glory!
(semalam diorang seri,
bengong betol)

blackpurple.........
woit,mana aci.

cahayahati..........
haaaaaaaa tungguuuuuuuuu.kaka ipaq dah on the way hahahaha...cukuplah.

sastri............
dapat separuh pun jadilah hehehe

rena........
tq,amin.aik lama menghilang?

goboklama.........
hehehe ye lah kot.hehehe

kamarul.........
hahahahahaha apa lah lu,tak rock lah hahahahaha

akirasuri said...

nyah!
peninglah ai pikir.
hahak.
ai ngelat buleh?
hahak.

butaseni said...

akirasuri.........
mengelatlah nyah hehehe
tak pe :P

Puteri Ezza said...

Wah, saya kena tag la. Kang saya jawab ye :-) Dah jawab, kang saya bagitau.

butaseni said...

puteri ezza.....
hehehe jawab jangan tak jawab

PrincessRen said...

hahahahaha tak kisah pun kalu org tuh sokong liverpool??? ish season EPL nih evry wknd akan gaduh nampak nyer ye.. hahaahahaha....

butaseni said...

princess......
hehehe takpe gaduh pasal bola lebih mesra hahahaha.
glory glory man united!!

:: dotter.hms :: said...

ko xpyh susah2 pujuk aku sbb aku mmg x reti merajuk! hah3!!

~~lariiiiiiiiii....!!