Tuesday, June 16, 2009

Afundi Aku hahahaha!

Antara ujian yang paling besar dalam hidup aku sebagai anak seni adalah perlu berentap dengan 4 pelakon top di nagara kita untuk memegang watak utama dalam filem yang dijangka penuh dengan kontroversi iaitu 'Anu Dalam Botol.'(akan ditukar kepada 'Botol Dalam Almari')
Hasil daripada ujibakat yang diadakan di Finas pada bulan April dulu,terperanjat juga aku bila mendapat panggilan yang aku telah mendapat top 5 untuk watak Ghous mendahului 21 pelakon yang menghadiri ujibakat itu.Lebih mengejutkan aku ialah pemenang watak itu ditentukan dengan undian SMS,macam rancangan realiti tv pulak.Kalau tidak silap aku,undian boleh juga dibuat di murai.com itu sendiri.Jadi terpaksalah aku gunakan media maya ini untuk mempromosi diri hehehe.
(Petikan dari Raja Azmi untuk www.murai.com.my)

"Dengan ini saya umumkan bahawa calon Top 5 bagi watak Rubidin/ Robert/Ruby adalah Zizan Nin, Adiputra, Arja Lee, Kefli AF3 dan Ryzal (KRU) manakala untuk watak Ghous pula adalah Tony Eusoff, Norman Hakim, Fauzi Nawawi, Nazim Osman dan Wan Raja.
Pemilihan calon Top 5 ini dilakukan berdasarkan kepada mutu lakonan, gerak tubuh, kesesuaian watak, bentuk fizikal serta personaliti khususnya bagi watak Rubidin/Robert/Ruby. Kita bukan sekadar mahukan pelakon yang berwajah jambu semata-mata tapi dia juga harus mempunyai imej yang macho," katanya.

Apapun aku tidak mengharapkan apa-apa dari 'pertandingan' ini.Sebagai pendatang baru,aku sangat teruja bila bakat aku dihargai oleh panel uji bakat terdiri daripada saudara Adlin Aman Ramli,Raja Azmi dan pengarahnya Shadan Hashim.Dan jika tidak terpilih sebagai Ghous,watak pembantu sudah menanti dalam filem itu.Bagi aku itu sudah rahmat besar.
ps:lupa nak cakap aku adalah yang paling kanan untuk watak Ghous :D

44 comments:

@xiM said...

cayalah bro!!

meh aku vote ko nanti!

lovechenta said...

nnt aku AFUNDI ko ye! caiyok! caiyok!!

artisticklytouch said...

tetap nak tunjuk tetek kan!!! kalau hang watak Ruby aku vote hahahha hang kan ponen gergasi gergasa

hmmm...tapi aku nak tolong hang sebab kawan2 kan...tapi aku macam lagi suka nak vote Fauzi Nawawi. Hang jadi pelakon pembantu jelah na..

kalau Ruby tuh, ikut cantik arja lee tapi ikut lakonan adiputra!!

artsoul said...

hmmmmmmmm,aku mcm rase semacam la bile tngk gambar lelaki tak pakai baju ni...ish,ish,ish...

Pegawai Khalwat said...

Uihh...nampak nipple. KC suka tu!
yam pun suka.

Holah holah nanti aku undi.

nyda said...

vote for wan raja
yay!!!
hehehe

Butaseni said...

axim.......
hehehe nanti aku bayaq duit prepaid hang hahaha

lovechenta.......
hidup itm!

art..........
hahaha hati tak tenteram keh?

artsoul.......
awat?hahaha

pk..........
niple?kfc?
tq?

nyda........
hidup bakawalee hahaha

Anak Antu Seni said...

sukses ! sukses ! semoga berjaya dalam bidang yang diceburi

londoners said...

Good luck na....
Nak tolong undi pun jauh sangat.
Tunggu cerita ni tayang kat London...hah..hah..

Butaseni said...

anak antu........
belum sukses lagi,masih merangkak.

londoners..........
hehe beli yang original :D

artisticklytouch said...

kejeh!!! Aku tak vote hang sebab aku nak vote fauzi nawawi tp aku dah promosi kat kawan2 aku suh vote hang....depa tanya kalau vote hang dapat apa? aku kata dapat no tipon hang, depa kata we loiiiiiikkkkeee...

*depa consist of pompuan, pondan and jantan hehehe

Butaseni said...

art....
aku dah tukaq nombor hahaha

m i n e r a l . . . said...

great job bro... semoga dpt watak yg diidamkan... errr kalau dr segi komersial payah skit bro.. tp wa percaya, pelan2 sure lu glamer...

bagus mendaki anak tangga, hati2 step ya :)

PuTeRi CaHaYa said...

ting...waa...menarik nih.... vote2... Hidup WAN RAJA....Hehehehe

soleilina said...

tough fight tapi mmg hang la terpilih sbb tayang nenen..s

rena said...

yeay!!

tahniah!! saya doa yang baik-baik saja untuk kamu.

Mak Su said...

wow butaseni! garangnya muka awak.... terus saya ambik telepon untuk mengsms mu :)

abis tu, kena korbankan anu sesiapa ker? dahsatlah uols pelakon, realistik giteww

Mak Su said...

(tak puas ati ni tau) kalu berjaya nanti hang kasik tipon sony percuma ker dgn free sms for at least 6-months. ahaks

Rasha_rz said...

wau...
kak ila pasti vote adik. dah lama kak ila tak ke sini, singgah2 pulak ada berita gempar. nanti akak sms untuk awak. okey?

tegezoot said...

lepas ni bleh aku mengaku kawan aku berlakun filem dgn bangga! sebab tgk sifu dan tongga ang berlakun takdan wat apa dah kena sumpit! hikhik

Butaseni said...

mineral.......
ya aku stuju,susah.tp aku tetap bangga kalau tak dapat lead,supporting dah cukup bagi aku.

puteri cahaya.....
:D

soleilina........
bukan ku pinta nenen ku ditayang hahaha

rena........
trima kaseh,kemana hilang?

mak su........
ayo yo,mau mintak hp ka?

rasha....
gempar?taklah hehehe

tegezoot........
hahaha uang hajaq.yan ni lawak haha

crunchyahcock said...

undilah wan raja untuk kesejahteraan masyarakat hampa!!!

akirasuri said...

Hehe.. Sape menang undiannya?

Btw, Congrate ek.. :D

H.O.T.S said...

Yo Bro,
We missed you Bro,

We have been watching you since "From my bed" Play, Remember?

SMS? Sure,

Bro, we miss you to be on stage again,

All the BEST, Bro

Butaseni said...

ah cock....
hampa?hang?

akirasuri.......
blum tau lagi adik ku :D

hot....
wow from from my bed?
thanks,i wont let u all down.
miss the stage too :(

DoNg said...

Assalamu'alaikum!! Tumpang lalu Wan!! Rindu kt ang!!

13may said...

ni boleh vote lagi ka nih?

awat tak bgtau aku awai awai :D

puteri_cekak said...

pasti vote..cahiyok!!

londoners said...

latest dah masuk top 3 kan? ngan fauzi and norman. Waahhhh...

Nunn said...

uiihh bro rasanye mesti terpilih ni sebab yg lain pakai baju....

Faizal Zakaria's Blog said...

undi Mawi lah :-)










Pendirian Generasi Baru 1 Malaysia Tetap Sama:
Rujuk >> Blog 1 Malaysia

artsoul said...

woi,aku dah undi dah kat hang...nak bagi apa kat aku woiiii??:P

Bunga Rampai said...

Wan Raja ... nama yang cukup komersial! Saya suka.

Salam :)

.:HalogAmora:. said...

and the result is? update la kami. lama dah x masuk sini. jgn merajuk naaa

Mak Su said...

salam ramadhan :)

londoners said...

TAHNIAH TAHNIAH...

Mesti ramai pengsms yang beratuq tunggu Ghaus belanja..ha.ha..

Orang London pun akan tuntut jugak Novemebr nanti. Jangan ngelat. Jangan buat buat busy shooting pulak.

NJ@goboklama said...

tahniah wahai kembar maya ku. Semalam baca artikel bout this. Break a leg bro!!! ;D

amer zaman said...

mesti dapat punyalah,,,
sebab hang paling seksi..

.:HalogAmora:. said...

mana pi nih? update la...
selamat hari raya naaa :)

Maizatulliza said...

congrats dah berjaya menapak di arena seni tanah air.. wishing u all the best of luck! jangan dok merajuk2 dah..

Anonymous said...

[url=http://cialisonlinehere.com/#ojwfn]cialis online[/url] - cialis without prescription , http://cialisonlinehere.com/#nxead cialis online

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Obat Tradisional Ambeien paling Ampuh said...

nice

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)