Monday, April 30, 2007

Dosa Half Rate?

Suatu malam selepas berlatih teater di pejabat 'directorrr' ku yang serba mewah, seperti biasa aku dah sahabat-sahabat akan ke kedai mamak atau tom yam untuk membasahkan tekak dan kebiasaannya bercerita tentang teater(diselitkan dengan sedikit hiburan serta umpatan)
sahabat I : si anu tu mana boleh buat $^()(*&_(*&_()*_ sbb dia tu *&%%#%$(^)^)

sahabat II : tunggu sat tunggu sat sahabat 1,jangan megutuk LAGI xbaik

sahabat 1 : aik,sejak bila hang jadi insan mulia ni?bukan hang pun suka mengutuk ka?

si sahabat II cuma tersengih tapi di raut wajahnya mencerminkan seribu kejahatan.Jadi kami pun tidak menyambung kutukan itu lalu tukar kepada topik lain.
Setengah jam kemudian............

shahabat II : haaaaaa.. sekarang boleh sambung kutuk hehehe

sahabat I dan III : tadi bukan hang dah insaf ka?

sahabat II : hahahaha tadi pukul 11.30, kalau mengumpat dosanya penuh, sekarang ni dah
pukul 12, kalau mengumpat dosanya cuma dapat half rate saja.so jimatlah dosa
anda hahaha

moral cerita kalau nak mengumpat biarlah selepas 12 tengah malam sebab dosanya half rate menurut panglima epal(bukan nama sebenar).

5 comments:

jinggo said...

half rate di pekenalkan oleh pelakon bongkak........

Pegawai Khalwat said...

jaga.... majlis agama dah pantau blog ni. Ajaran sesat kata depa.

jinggo said...

sesat segala-galanya..........

Kamarul said...

ahahahaha! kelakar gile!

Paris said...

huhuhuh... half rate ek? ni ape, celcom ke maxis ke digi punye ajaran? huhuhu!